Zeytinli Rock Festivali yasağına sanatçılardan tepki yağdı

muzik
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos’ta yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali‘ne izin vermedi. Sanatçılardan yasağa tepki yağdı.

AK Parti dönemindeki konser yasaklarına bir yenisi eklendi. Bu kez Balıkesir Burhaniye Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos 2022 tarihlerinde yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermedi.

Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Milyon Yapım Organizasyon Şirketi’nin başvurusu yasak gerekçesini şöyle açıkladı: “İlgi dilekçeniz incelenmiş olup Milyon Yapım Organizasyon Firması olarak 17­21 Ağustos tarihlerinde İlçemiz Ali Çetinkaya Mahallesi 2554. Caddesi No: 41 adresinde bulunan alanda düzenlemeyi planladığınız Kamplı Zeytinli Rock Festivali talebiniz, daha önceki yıllarda yakın bölgede düzenlediğiniz Zeytinli Rock festivallerinde yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikâyet ve yakınmalar göz önüne alınarak kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir. Bilgilerinize rica ederim.”

‘BU YAZ YASAKÇILIĞIN SON YAZI, BU DELİ GÖMLEĞİNİ YIRTIP ATACAĞIZ’

Karara sanatçılardan tepki yağdı.

Müzik grubu Mor ve Ötesi, sosyal medya hesabından festivalin yasaklanmasına tepki gösterdi. Mor ve Ötesi, Twitter’dan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bu ülkenin fikri hür vicdanı hür gençleri, dünyadaki bütün akranlarının sahip olduğu her şeye fazlasıyla layıktır. Bu yaz, yasakçılığın son yazıdır. Birlikte şarkılar söyleye söyleye bu deli gömleğini yırtıp atacağız. Müzik yasaklanamaz. #zeytinlirockfestivali.”



‘Bİ ŞEY YAPMALI’

Türk rock müziği grubu Moğollar yasağa “Engellenmeye çalışılan bir festival değil, memleket gençliğinin özgürlüğü ve tercih hakkıdır. O zaman bugün daha yüksek sesle; Bİ’ ŞEY YAPMALI! ✊ #zeytinlirockfestivali” diye tepki gösterdi.

‘YASAKLANMA SEBEBİ BELLİ’

Müzisyen Gökhan Özoğuz Twitter hesabından yasağa ilişkin bir haberi alıntılayarak “Toplumun huzurunu kaçıran tüm unsurlara, düzenbazlıklara, haksızlıklara karşı birlik olan gençlerin festivalidir. #zeytinlirockfestivali . Yasaklanma çabalarının sebebi bellidir. #festivalimedokunma #festival” diye yazdı.

‘MÜZİK SUSMAYACAK!’

Rock grubu Hipersona da yasağa tepki gösterdi. Hipersona Twitter hesabından “MÜZİK SUSMAYACAK! Gençler olarak özgürlüğümüzü yaşamak istiyoruz! #zeytinlirockfestivali” paylaşımı yapıldı.

‘SENİN HAKKINI DA YİNE BİZ SAVUNURUZ’

Konuyla ilgili Rapçi Şanışer ise Twitter hesabından şöyle yazdı: “Eee işte sen hükümetin yasakçı politikasını savunursun. Sonra hükümet senin festivalini de yasaklar. Senin hakkını da yine biz savunuruz. #zeytinlirockfestivali.”

YASAK KARARI ALAN KAYMAKAM MEMİŞ KİM?

1978 yılında Bayburt’un merkeze bağlı Ortaçımağıl Köyü’nde doğdu. İlkokulu kendi köyünde, ortaokul ve liseyi Bayburt İmam Hatip Lisesi’nde okudu. Üniversite tahsilini, 1995-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İşletme Anabilim Dalında yüksek lisansını yaptı.

Mayıs 2000 yılında Bayburt Kaymakam adayı olarak mülki idare mesleğine başladı. Üç yıllık adaylık sürecinde; Rize’nin Fındıklı, Tokat’ın Başçiftlik ve Artova ilçelerinde Kaymakam vekilliğinde bulundu. Ayrıca bu dönemde İngiltere’nin Exeter Üniversitesi’nde 6 aylık İngilizce eğitim kursuna ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği’nde 4,5 aylık Milli Güvenlik Akademisi kursuna katıldı.

Mülki idare amirliği mesleğinde; Mart 2003-Ekim 2004 yılları arasında Bolu’nun Seben ilçesinde, Ekim 2004-Ekim 2006 yılları arasında Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinde, Ekim 2006-Ağustos 2010 yılları arasında Sivas’ın Hafik ilçesinde, Ağustos 2010-Temmuz 2015 yılları arasında Rize’nin Ardeşen, Ağustos 2015-Temmuz 2020 yılları arasında Sakarya’nın Geyve ilçesinde görev yaptı. 24.07.2020 tarihinden itibaren ilçemizde görev yapmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır. “Dağlar Bizi Ayıramaz”, “Zirveler” ve “Tac Mahal” adlı yayınlanmış üç şiir kitabı bulunmaktadır.

Bu Yazıya Tepki Ver