Ziya Selçuk bu yazıyı okur musunuz lütfen

egitimmanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Aslında çok zeki insanlar var. Ama onlar okul yüzünden kendilerini salak gibi hissediyorlar ve bu sayede o insan kaybetmiyor, ülke kaybediyor. Okusan da meslek sahibi olamıyorsun. Hedefin zengin olmaksa bunu okuyarak yapamazsın”

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına giren 14-15 yaşlarında öğrenci, soru kitapçığına öyle satırlar yazdı ki koskoca adamların yüzünü kızarttı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve eğitimi yöneten diğer insanların bu çocuktan öğrenmesi gereken çok şey olabilir. İşte minik bir öğrencinin kaleminden Milli Eğitim Sistemi’ni çözen o yazı: “Okullar bize ne yapmamız gerektiğini öğretiyor, beynimizi kullanmayı değil.

ÖĞREN NE FAYDA

Aynı robot gibi ama beynini kullanmadıktan sonra bunları öğren ne fayda eder! Beynini kullanabiliyorsan gittiğin okulun bir önemi yok. Hem zaten bu zamanda okusan da meslek sahibi olamıyorsun ve hedefin zengin olmaksa bunu okul okuyarak yapamazsın, beynini kullanman gerek.

OKUL YÜZÜNDEN

Bunu da okulda öğretmiyorsunuz. Ben de beynimi kullanacağım ve kendimi geliştirip zenginliğe doğru gideceğim. Bence okul insanlara kendini aptal gibi hissettiren yer. Aslında çok zeki insanlar var ama onlar okul yüzünden kendilerini salak gibi hissediyorlar ve bu sayede o insan kaybetmiyor, ülke kaybediyor. (Yazım kötü kurşun kalemle güzel yazamıyorum)”



Bu Yazıya Tepki Ver