1 numaralı risk iklim değişikliği

iklim1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Oxfam ve Swiss Re’nin araştırması, küresel ekonomi için en büyük riskin iklim değişikliği olduğunu ortaya koydu. Karbon salınımının azaltılmaz ve kalkınmakta olan ülkeler desteklenmezse dünyayı ağır bir fatura bekliyor.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam ile dünyanın önde gelen sigorta şirketlerinden Swiss Re Enstitüsü’nün ortak araştırmasına göre dünya ekonomisi pandemiden daha büyük bir tehlike ile karşı karşıya… Seller, kuraklıklar gibi aşırı iklim olaylarının da dahil edilerek yapılan modelleme, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı derhal tedbir alınması gerektiğini ortaya koydu. Tarım verimliliği ve sağlık sorunlarına etkilerin de değerlendirildiği araştırmaya göre küresel ısınmanın önüne geçilmezse dünya ekonomisini, özellikle G7 ülkelerini yıkım bekliyor!..

G7 YÜZDE 8.5 KÜÇÜLECEK

ABD, İngiltere, Japonya, Kanada, Fransa, Almanya ve İtalya ekonomilerinin Covid-19 krizine göre iki kat daha küçülmesi muhtemel görünüyor. Çünkü bu şekilde devam edilmesi halinde 30 yıl içinde küresel sıcaklık yaklaşık 2,6 derece yükselecek ve pandemide 4.2 küçülen G7 ekonomileri yılda ortalama yüzde 8,5 küçülecek. Rapora göre Hindistan ekonomisi yüzde 25, Avustralya ekonomisi yüzde 12,5, Güney Kore ekonomisi ise yüzde 10 kayıp yaşayacak. Çözüm ise karbon salınımının azaltılması ve kalkınmakta olan ülkelerin desteklenmesi.

Bu Yazıya Tepki Ver