10 öğrenciden biri intiharı düşünüyor

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika’da yapılan bir araştırma öğrencilerin eğitim tarihinde daha önce hiç görülmemiş seviyelerde stres yaşadığını ortaya çıkardı. Migren ağrısı ve ülserleri olan çocuklar bile var.

Çocukları eğiteceğiz diye delirtiyoruz. Sadece bizde değil dünyanın her yerinde böyle. Amerika’da yapılan bir araştırma, çocukların eğitim tarihinde daha önce hiç görülmemiş seviyelerde stres yaşadığını ortaya çıkardı. İşte araştırmadan bazı başlıklar:

1- On okul öncesi çocuktan biri intihar düşüncelerine sahip.

2- Doktorlar giderek artan bir şekilde migren ağrıları ve ülserleri olan çocukları rapor ediyor ve birçok doktor okul performans baskısı ile açık bir bağlantı görüyor.

3- Ergenlerimizin üçte biri stres nedeniyle depresif veya bunalmış hissettiklerini bildirmekte ve onların en büyük stres kaynağı okul.

4-ABD liselerinde kabaca dört kızdan biri ve her 10 erkek çocuktan biri intihara teşebbüs etmeseler bile kendilerine zarar vermeye çalışıyor.



5-Yale Üniversitesi’nin 22 binden fazla lise öğrencisiyle yaptığı bir ankette, gençler okulda geçirdikleri zamanın %80’inde stresli hissettiklerini bildirdi.

6- 21 yaşına gelindiğinde öğrencilerimizin %82,5’i en az bir psikiyatrik bozukluk kriterlerini karşılamış olacak.

7-Çocuklarda ve gençlerde stresin nedenleri çok çeşitli olsa da (örneğin okulda sınav stresi, sosyal huzursuzluk, medya doygunluğu, yoksulluk vb.), son on yılda eğitimde ortaya çıkan ve öğrencilerin başa çıkmalarına yardımcı olma konusunda umut vaat eden belirli bir strateji var. Yaşamlarındaki streslerle: farkındalık.

Bu Yazıya Tepki Ver