265 milyon ağaç kurtuldu, 39 milyar liralık kazanç

emine-erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sıfır Atık Projesi’nin 2023 yılına kadar Türkiye’nin her yerinde yaygınlaşacağını belirten Erdoğan, ulaşılan başarının rakamlarını böyle açıklarken, “Bugüne kadar 24,2 milyon ton geri kazanılabilir atık işlenerek ekonomiye kazandırıldı. 3 milyon ton sera gazı salınımı önlendi” ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan, Roketsan’ın Lalahan Yerleşkesi’nde düzenlenen Sıfır Atık Belgesi takdim törenine katıldı. Törende, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit de yer aldı. Emine Erdoğan, Sıfır Atık Projesi’nin 2023 yılına kadar Türkiye’nin her yerinde yaygınlaşacağını vurgulayarak ülke  genelinde, 97 bin kurum ve kuruluş binasında sıfır atık yönetim sistemi uygulandığını ifade etti.

HEDEF YÜZDE 35’E ULAŞMAK

Erdoğan şöyle devam etti: ”24,2 milyon ton atık işlenerek ekonomiye kazandırıldı, 39 milyar lira ekonomik kazanç sağlandı. 3 milyon ton sera gazı salınımı önlendi ve 265 milyon ağaç kurtarıldı. Proje başladığında yüzde 13 olan geri kazanım oranımız, 2020’de yüzde 22.4’e yükseldi. İnşallah, 2023’te bu oran 35 seviyelerine ulaşacak. Kısa zamanda kat ettiğimiz bu yol el ele verdiğimizde, küçük adımlarla büyük bir dönüşümü başarabildiğimizi gösterdi.”

 



Bu Yazıya Tepki Ver