3 ay önce Erdoğan’ın açtığı, selde su basan köprüde ‘ihale’ detayı

erdoğan şanlıurfa
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Şanlıurfa Barosu, sel felaketinde su basan köprüyle ilgili olarak Şanlıurfa Belediyesi’ne “Urfa BŞB tarafından bir firmaya verilen Abide Kavşağı İlave Köprü Yapım işi, neden rekabet ortamı yaratılarak açık ihale usulü ile yapılmamıştır? ” sorusunu sordu.

Şanlıurfa’da meydana gelen sel felaketinde açılışı, 2022’nin Aralık ayında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açtığı Abide Köprülü Kavşağı ve alt geçidi de sular altında kaldı.

Erdoğan törende yaptığı konuşmada, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni çalışmalarını överek, “Büyükşehir belediyemiz yaklaşık 1 milyar liraya yakın bütçeyle yatırımlar gerçekleştirdi. Abide ve Karakoyun köprülü kavşaklarını inşa etti ve bugün açılışını yapıyoruz. Yaptığı 1 milyon 860 bin metrekare beton parkeyle, 156 kilometre beton yolla, kurduğu asfalt şantiyesiyle büyükşehir belediyemiz gerçekten kendisini en güzel şekilde ispat etti” demişti.

İHALE DETAYI

Şanlıurfa Barosu’nun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, köprünün yapım işinin açık ihale usulü ile değil davet usulü ile gerçekleştiği söylendi.

Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne şu soruları sordu:

“Urfa BŞB tarafından bir firmaya verilen Abide Kavşağı İlave Köprü Yapım işi, neden rekabet ortamı yaratılarak açık ihale usulü ile yapılmamıştır? Davet usulü kullanılmasında nasıl bir aciliyet söz konusudur? Bu konuda kamuoyunu tatmin edici somut açıklama bekliyoruz.”



Bu Yazıya Tepki Ver