45 yaş ve üzeri için aşılama başladı

aşı
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’daki sağlık kuruluşları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınıyla mücadele kapsamında 45 yaş ve üzeri yurttaşlar için aşılama sürecine başladı.

Bakanlığın aşılama takvimine göre sisteme tanımlanan 45 yaş ve üzeri yurttaşlar da bugünden itibaren randevu aldıkları sağlık kuruluşlarında aşılarını olabiliyor.

Bu kapsamda aşı randevusu alarak Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’ne gelen 45 yaş ve üzeri vatandaşlara ilk doz aşıları uygulandı. Aşılama öncesi personel tarafından, vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Prof. Dr. Feriha Öz Acil Durum Hastanesi’nin bağlı bulunduğu Sancaktepe Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit, her bir yeni yaş ya da meslek grubunu aşı için açtıklarında ilk günlerde çok yoğun bir talep olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Haziran ayı, her bir günü sanki yeniden başlıyormuşcasına coşkulu geçecek gibi gözüküyor. Çünkü hızlı bir şekilde dar aralıklarla hem yeni alt yaş gruplarını açıyoruz, bugün 45 açtık, önümüzdeki hafta başı bu 40 yaşa inecek. Bu arada yeni meslek grupları eklenmeye başladı, akademisyenler, sanatçılar gibi, bu şekilde dinamik bir haziran ayı yaşayacağız. Bugün inanılmaz bir talep var aşıya. Bundan önceki gün de hatta önceki gün de öyleydi. Belli ki bundan sonra da böyle gidecek”



Bu Yazıya Tepki Ver