82’lik Wally Funk uzaya çıkan en yaşlı insan oldu

Wally Funk
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amazon’un sahibi Jeff Bezos’la birlikte uzaya çıkan 82 yaşındaki Wally Funk, insanlık tarihinde uzaya çıkan en yaşlı kişi unvanını elde etti.

BBC’nin haberine göre, geçen 60 yıldır uzaya çıkmak için uğraş veren Funk, “O kadar yükseğe çıkacağımı hiç düşünmemiştim” dedi. Wally Funk, Bezos, Bezos’un kardeşi ve 18 yaşında Oliver Daemen, New Shepard roketi ile uzaya çıkmıştı.

3 BİN KİŞİYE UÇUŞ EĞİTİMİ VERDİ

1960’larda astronot olmak için eğitilen bayan Funk, kadın olduğu için uzaya gönderilmemişti. 1939’da New Mexico’da doğan ve ömür boyu uçma tutkusu içinde yaşadığını belirten Funk, ilk uçuş dersini 9 yaşında aldı. O tarihten bu yana 19 bin 600 saat uçan Funk, 3 bin kadar kişiye uçuş eğitimi verdi.

1961’de 21 yaşında Uzaydaki Kadınlar programı için gönüllü olan Funk, programın aniden durdurulması nedeniyle kendisi ile birlikte programa katılan diğer 12 kadınla birlikte NASA’nın uzay uçuşlarına katılmaktan mahrum edildi. Ancak Funk Ulusal Ulaşım Güvenlik Kurulu’nun ilk hava güvenliği araştırmacısı ve bir ABD askeri üssündeki ilk uçuş öğretmeni oldu.



Bu Yazıya Tepki Ver