Eğitimde dünya turu: 41.8 milyon öğrencinin 4.1 milyonu karanlıkta

egitimbangladesh
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bangladeş’te 41.8 milyon öğrencinin yaklaşık %10’unun televizyon veya radyoda yayınlanan çevrimiçi derslere erişimi bulunmuyor

Fakirler pandemide bilgiye erişemiyor. Bangladeş’te ilköğretimden yükseköğretim düzeyine kadar 41.8 milyon öğrencinin yaklaşık yüzde 10’unun veya 4.1 milyonunun televizyon veya radyoda yayınlanan çevrimiçi ve sosyal yardım derslerine erişimi yok.

UNICEF raporunda daha vahim bir gerçek yer alıyor: TV veya radyoya erişimi olan 37 milyon öğrenciye uzaktan ders verecek öğretmenlerin eğitimi yok. 37 milyon öğrencinin yalnızca 11 milyonu düzenli olarak çevrimiçi ve TV derslerine katıldı.

Nijerya’yı öğrenci kaçırma yakıyor

Nijerya Senato Başkanı Ahmad Lawan, kuzeydeki öğrenci kaçırma olaylarının artmasının bölgedeki eğitimi kötüleştirdiğini söyledi. Ancak Senato Başkanı durumun tersine çevrilebileceğine dair güvence verdi. Bunun için de Nijerya halkını birlik olmaya çağırdı.

Galler’den eğitime 150 milyon sterlin



Galler Hükümeti, eğitim için ‘Yenileme ve Reform’ planını yayınladı. Plan, Hükümetin salgın sonrasında Galler’deki eğitim sisteminin iyileşmesine yardımcı olmak amacıyla 2021-22 eğitim döneminde 150 milyon sterlinlik ek yatırımı kapsıyor.

Üniversiteler Hibrit istiyor

COVID-19 yüksek öğretimde eğitim sistemini tartışmaya açtı. Üniversiteler, çevrimiçi ve yüz yüze sınıflardan oluşan karma bir yapı ile tanıştı. Üniversite öğrencileri de sosyal, finansal, zaman yönetimi ve sağlık nedenleriyle hibrit eğitimin araştırılmasını istiyor.

Sindh’de 100 bin çocuk dileniyor

Pakistan’ın Sindh bölgesinde 2.3 milyon çocuğun eğitimi 5. sınıftan sonra devam etmiyor. İlde 100 bin kadar çocuk dilenci olarak kullanılıyor. Sindh’de 29 öğretmen eğitim kurumu var ancak bunlardan sadece ikisi işlevsel durumda.

Online eğitim kaliteyi düşürür

Tayland’da 3 bin 749 öğretmen, veli ve öğrenci ile anket yapıldı. Ankete katılanların %63.30’u eğitim sisteminin çevrimiçi öğrenme ve öğretmeye hazır olmadığını söyledi. Öğretmenlerin %77.18’i yavaş internet ve yetersiz elektronik donanımdan şikayet etti.

 

Bu Yazıya Tepki Ver