Süleyman Soylu: “İstiklal Caddesi’ndeki patlamadaki bomba sosyal medya üzerinden yaptırıldı”

istiklal taksim patlama sözcü
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Taksim’de İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin hayatını kaybettiği 81 vatandaşın ise yaralandığı terör saldırısı ile ilgili yeni bilgiler paylaştı. Saldırıda kullanılan bombanın sosyal medya hesabı üzerinden yapıldığını açıklayan Bakan Soylu, “Bir görüşme kanalı üzerinden canlı bir şekilde imal edildiğini size söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

İHA’nın haberine göre; İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlar ile Mücadele Daire Başkanlığı tarafından Antalya’nın Serik ilçesinde bir otelde düzenlenen 7. Uluslararası Siber Suçlar Çalıştayı başladı. Çalıştayın açılışını gerçekleştiren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı saldırı hakkında da açıklamalarda bulundu. Soylu, “İstiklal Caddesi’ndeki patlamadaki bomba yapımının sosyal medya üzerinden yaptırıldığını yani bir görüşme kanalı üzerinden canlı bir şekilde imal edildiğini burada size söyleyebilirim. Teker teker tarif edildiğini Hacı kod adlı Amerika’ya bağlı PKK/PYD Terör örgütü mensubunun cep telefonu üzerinden hem bombayı yerleştiren, hem bombayı imal eden cep telefonu üzerinden yaptırıldığı bilgileri mevcut.

Devlet dedikodu yapmaz, bilgi ile çalışır. İlk verilen ifadelerde ‘Ben bunu çikolata paketi sanıyordum’, sözleri gerçeği yansıtmıyor. Olayın bütün ayrıntıları teşkilatımız tarafından kayıtlara geçirilmiştir. Aciz değiliz, hiçbir işi de açıkta bırakmayız” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver