ABD’nin Türkiye çıkmazı

politikamanset
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ukraynalı siyasi analistler, Amerika’nın Türkiye’nin hedeflerinin önünden çekilmesi gerektiğini yazdı. Çekilmezse ve yaptırım uygularsa Türkiye’nin de Rusya ve Çin’le yakınlaşacağı vurgulandı

Ukrayna basını, ABD’nin Türkiye’ye karşı bir çıkmazda olduğunu vurguladı. “112.international” isimli internet sitesinde yapılan yorum şöyle: Amerika Birleşik Devletleri, ya Türkiye’nin münhasırlığı ile uzlaşmak ve bir zamanlar Osmanlı İmparatorluğu’nun derebeyliği olan ülkelerdeki etki alanını yeniden canlandırma emellerini engellememek ya da Türkiye’yi uluslararası alanda tecrit etme ve temellerini baltalama yönünde kasıtlı bir politika izlemesi gerekecektir. Erdoğan rejiminin. Bu, ülke ile Batı arasında daha da büyük bir mesafeyi, Rusya ve Çin ile daha hızlı bir yakınlaşmayı gerektirebilir.”

Center for American Progress ise şu yorumu yaptı: ABD, Almanya ve Türkiye arasındaki ilişkilerde istikrar, NATO’nun Stratejik Kavramının yeni versiyonunda ana hatlarıyla belirtilecek olan önceliklerin uygulanması için esastır. Kuzey Atlantik İttifakı, bölgesel bir toplu güvenlik örgütünden küresel bir oyuncuya dönüşmeyi planlıyor. NATO’nun yeni öncelikleri arasında, ittifakın bir düşman olarak görmediği, ancak büyüyen askeri ve teknolojik gücünü ve Avrupa’daki ekonomik varlığının artmasını bir meydan okuma olarak algıladığı Çin’in çevrelenmesi yer alıyor.

Bu Yazıya Tepki Ver