Adalet Partisi, 2023’ün provası olan Dodurga seçimlerine hazır !

vecdet öz adalet partisi
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çankırı’nın Orta ilçesinde bulunan Dodurga köyü, 2014 yılında nüfusunun azalması sebebiyle belde statüsünü yitirdi. Şimdi tekrardan nüfusu artan köy, belde statüsünü aldı. 3 Temmuz’da yapılacak seçimler aynı zamanda 2023’ten önce Türkiye’de yapılacak tek seçim olacak. Seçim tarihine kısa bir süre kala beldedeki başkanlık yarışı da hızlandı.

thumbnail
İlgili Haber
Siyaset Dodurga’da şekilleniyor ! Adalet Partisi adayı Emine Yayla 3 partinin daha desteğini aldı

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı olan ve köy statüsünden belde statüsüne geçen Dodurga’da, 3 Temmuz’da belediye başkanlığı seçimi yapılacak.

Türk siyasetinde bir yandan 2023 seçimleri için heyecan sürerken, diğer yandan muhalefetin göstereceği adayın kim olacağı merak ediliyor. Fakat Türkiye’de 2023’ten önce küçük bir beldede daha seçim heyecanı yaşayacak.

Dodurga seçimlerine bir kadın adayla hazırlanan Adalet Partisi, Genel Başkan Dr. Vecdet Öz aracılığıyla bir açıklama yayımlayarak, partisinin adayı Emine Yayla için destek çağrısı yaptı.

Öz açıklamasında şunları söyledi:



Haziran 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri ile ardından yapılacak olan Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi “3 Temmuz 2022” günü Çankırı İli Orta İlçesi Dodurga Beldesi Belediye Başkanlığı Ara Yerel Seçimleri yapılacaktır.

Büyük seçimlerin provası mahiyetindeki bu ara seçim aynı zamanda siyasi partilerin kendini göstereceği ve anketleri yönlendirecek bir gövde gösterisi olacaktır..

Adalet Partisi olarak adayımız Dodurga beldesinin tanınmış ailelerinden olan “Emine Yayla” hanımefendidir.

Kadınlarımızın horlandığı, yaşamın her alanında geri plana itildiği, kadına şiddet ve kadın cinayetlerinin arttığı böylesi ayıplı bir süreçte özellikle Anadolu’nun bağrından kadın aday çıkarmış olmamız, Ortadoğu zihniyeti karşısında kadına önem veren Türk töresini öne çıkarma gayretimizin bir neticesidir.

Bizler çağın gerisinde kalmış bağnaz Ortadoğu geleneklerinin değil, İslamın’da emrettiği vicdani ve insani yaşam tarzıyla örtüşen 4 bin yıllık uygar bir medeniyetin temsilcileriyiz.

Bizler Ortadoğu ecdadının ve Rabi’nın değil, çoğu dünya ülkesinden önce medeni kanunu uygulamaya sokan kahraman bir ecdadın, cephede destan yazmış Nene Hatun’ların, Şerife Bacı’ların, Kara Fatma’ların, Kadın Hafız Selman’ların, Halide Onbaşı’ların, Halime Çavuş’ların, Tayyar Rahmiye’lerin, Çete Emir Ayşe’lerin, Gördesli Makbule’lerin, Binbaşı Ayşe’lerin, Nezahat Onbaşı’ların torunlarıyız..

Amacımız Türk kadınını hakettiği yere taşımak ve başta siyaset olmak üzere yaşamın her alanına öne çıkarmaktır.

Dodurga Beldesi Emine Yayla ile tarihinin en büyük hizmetine kavuşacaktır.

Adalet Partisi, kadınların eşit söz hakkına sahip olduğu demokrat bir partidir ve hep öyle kalacaktır..

Bu Yazıya Tepki Ver