Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya’dan tepki: ‘Ahmet Gümüştekin; hafıza silinmez’

gülten kaya tepki
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ertuğrul Özkök ile Fatih Altaylı’nın sergiye davet edilmesine tepki gösteren Gülten Kaya, ‘Ahmet Gümüştekin; hafıza silinmez’ dedi.

Gülten Kaya, Kürtçe albüm yapmak istediğini söylemesinin ardından eşi Ahmet Kaya ile ilgili ‘Vay Şerefsiz’ manşetini atan Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ile köşesinde ‘Parayı Veren Ahmet’i Alır’ başlıklı yazı kaleme alan Habertürk yazarı Fatih Altaylı’nın, sanatçı Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’daki ‘Hafıza Odası’ sergisine davet edilmesini tepki gösterdi.

Gençler, Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisini protesto ederek bazı tabutları surlardan aşağı attı.

Başlıkların bulunduğu gazete kupürlerini paylaşan Kaya, “Bu başlıkların sahipleri ile utanç fotoğrafları çektiren; Ahmet Güneştekin! ‘Hafıza’ silinmez!” dedi.

Güneştekin’in “Kayıp Alfabe’ de binlerce kayıp! Binlerce ananın çıkmaz sokaklarda on yıllardır, bir umutla arayışına tanıklık edeceğiz” sözleriyle tanıttığı, 16 Ekim’de Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda açtığı ‘Hafıza Odası’ sergisi için kente giden Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök’ün burada çektiği halay gündem olmuştu.

Bir grup genç de sergiyi protesto etti



Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın (DTSO) ev sahipliği ve Pilevneli Galeri sunumuyla Diyarbakır’ın tarihi Keçi Burcu’nda 16 Ekim’de açılışı yapılan sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi etrafındaki tartışmalar sürerken bir tepki de gençlerden geldi.

Sergiyi protesto eden gençler, şu açıklamayı yaptı:

“Burada yapılan sergi değil, Kürt halkının, Amed halkının bütün değerlerine ihanettir. Sergi adı altında gösterilen tabutlar, faili meçhul cinayetlerdir. Dönemin İçişleri Bakanı Meral Akşener, bu serginin açılışına çelenk göndermiştir. Hem katledip hem de çelenklerle bunları kutlamak, açılışlarını Kürtçe şarkılarla yapmak, Kürtçenin yasak olduğu bir dönemde, insanların sırf Kürt olduğu için katledildiği bir dönemde, bu tabutları, aşağıda görülen ayakkabıları asmak, bütün Kürt halkına, bütün Kürt değerlerine ihanettir. Eğer gerçekten hafıza görmek istiyorsanız, Surlara bakmanız yeterlidir. Evlerimiz yıkıldı, yerine Surla alakası olmayan evler yapıldı. İnsanlarımız katledildi. O nedenle yapılan sergi değil, bizim bütün değerlerimize ihanettir.”

Gençler, “Amed uyuma, hafızana sahip çık” sloganlarının ardından bazı tabutları surlardan aşağıya attı.

Bu Yazıya Tepki Ver