Murat Gezici: “AK Parti seçmeninin % 12’si sandığa gitmeyebilir”

tÜRKİYEYE YAPILMIŞ FOTO 1- Murat Gezici
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, ekonomik krizin AK Parti seçmenini de etkilediğini, AK Parti seçmeninin diğer partilere oy vermeyecek olsa da sandığa gitmeme eğiliminin, AK Parti seçmeninin iktidarı cezalandırmasına dönüşebileceğini açıkladı. Gezici, Cumhur İttifakı seçmeninin sandığa gitme oranının bu seçimde düşeceğini, buna karşılık kararsızların ve Millet İttifakı seçmeninin sandığa gitme oranının ise artacağını açıkladı.

Tuba Emlek‘in youtube kanalında, “Seçim Güvenliği” konulu programda konuşan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, seçmen davranışları ile ilgili olarak ilginç tespitler yaptı, AK Parti’nin bu seçimde, seçmeninin sandığa çekmekte zorlanacağını ve yüzde 12’lik fire vereceğini açıkladı.

SEÇİMLER BİRLEŞTİRİLEBİLİR, HDP MÜŞAHİTLERİ ŞART !

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, seçmenin sandıktan kaçmasını engellemek için katılımın her zaman daha fazla olduğu yerel seçimi de genel seçimle birleştirebileceğini belirten Gezici, sandık güvenliğinin sağlanabilmesi için altılı masanın HDP ile görüşmesi gerekeceğini de açıkladı. HDP ile resmi veya gayrı-resmi bir protokol yapılması gerektiğini belirten Gezici, toplam seçmenin %14-18 aralığındaki seçmenin Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde oy kullandığını, sandık güvenliği için HDP sandık görevlilerinin çok önemli olduğunu açıkladı.

Programın tamamını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz



Bu Yazıya Tepki Ver