Akşener: Çok vahim ve rezalet

Meral Akşener
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sedat Peker’in videoları hakkında da konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “İddialar çok vahim. Ortaya çıkanlar tam bir rezalet” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde Akşener’e yönelik “6 ay yaptı İçişleri Bakanlığı, stajyer İçişleri Bakanı. Kimse kusura bakmasın” demişti. Soylu’nun bu sözlerine yanıt veren Akşener, ” Övünüyorum bu “stajyer bakan” sözünden. Bu stajyer bakan, vesayet odakları ile hem de bir kısmının belinde silah varken, onlara kafa tuttu ama patronunun önünde kafayı eğmedi. Böyle stajyerliği tercih ederim” dedi.

Karar TV YouTube kanalında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’yu eleştirerek, “Bence soruşturma izni vermeyeceğim demek çok vahim bir şey. Silahlı bir gücün başındasınız siz. Çıkıyorsunuz diyorsunuz ki, o suçlu ama soruşturma açmayacağım. Bu kanun yok, hukuk yok demek. Bu tek adam rejiminin yatayda ve aşağıdaki davranış biçimi. Ben 8 ay bakanlık yaptım. Gün Sazak’ı arkadaşlar hatırlatıyor o da altı ay yapmış bugün bile dualarımızda yer alan gümrüklere yaptığı o namuslu tutumun bugün bile konuşulduğu stajyer bakandı. Rahmetli Erbakan Hocanın Başbakanlığında İçişleri Bakanlığı’nı yürüttüm, biz görevden alınmadık biz o günün vesayet odakları tarafından düşürüldük. Bu stajyer bakan vesayet odaklarına kafa tuttu ama patronunun önünde kafayı eğmedi. Allah böyle dün söylediğini bugün patronunun elini öperek yok farz ettirmek zorunda bırakmasın. Bütün bunlar bu tek adam rejiminin Türkiye’ye getirdiği sonuçtur” dedi.

Erdoğan’a sesleniyorum diyen Akşener, “yokluk var, açlık var. Esnaf geziyorum saat dörtte siftah yapmamış esnaf var. Böyle bir sistemin içinde çocuğuna bakacak, tablet yok, internet yok. Siz akşam eve bir şey götüremezseniz bir babasınız ne yapar o insan normal şartları protesto etmesi lazım. O protestoyu ettiği takdirde ne oluyor bir giriyor hapse çıkamıyor. İntihardan başka çare mi var? Adalet ve hukukun eksikliğine geliyoruz. Beş maaş alan danışmanlar var. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum o beş maaş verdiğin danışman yerine tercihini gençlerden yana kullan” şeklinde konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver