Ali Ekber Yıldırım: “Venezuela’da buğday üretmek hem ekonomik hem de ekolojik olarak mümkün değil”

8-bugday_16_9_1597535262
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım, Türkiye’nin Venezuela’da buğday üretecek olmasını değerlendirdi. Yıldırım bunun hem ekolojik hem de ekonomik olarak mümkün olmadığını vurguladı.

Buğdayın Venezuela ikliminde yetişmediğini belirten Yıldırım, Venezuela’nın Türkiye’den hem buğday hem de un ithal ettiğini belirterek “Un ihtiyacının yüzde 58’ini karşıladığımız Venezuela’da buğday üretip Türkiye’ye getireceğiz ve un yaparak tekrar bu ülkeye satacağız. Bu hem ekonomik hem de ekolojik olarak mümkün değil. Ekolojik olarak mümkün değil çünkü ülkenin iklimi uygun değil. Ekonomik olarak mümkün değil çünkü ürünün oradan Türkiye’ye taşınması ve tekrar ihraç edilmesi çok büyük maliyet.” dedi.

Bugüne kadar iki Afrika ülkesi Sudan ve Nijer’de başarılamayan tarımsal üretim Güney Amerika ülkesi Venezuela’da gerçekleştirilebilir mi?” diye soran Yıldırım şöyle devam etti:

Türkiye, yurtdışında tarımsal üretim için gösterdiği çabayı, harcadığı enerjiyi ülke toprakları için gösterse çok daha büyük üretimler gerçekleştirerek ülkenin tarım potansiyelini zenginliğe dönüştürebilir. Fakat, ülkede üretim yerine ithalata destek verilirken, başka ülkelerde üretim yapma hayali ile ülke gündemi gereksiz yere meşgul ediliyor.

Yazının tamamı için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver