Ali Erbaş, Japonya’da konferans verdi: “Müslüman gençlik, Japonya toplumunda birer köprüdür”

ali erbaş
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Japonya’da konferans verdi. Erbaş burada yaptığı konuşmasında, “Müslüman gençlik, Japonya toplumunda birer köprüdür, bu köprünün ayaklarının sağlam ve dayanıklı olması gerekir” dedi.

Japonya ziyareti kapsamında Başkan Erbaş ve beraberindeki heyetle, Tokyo Camisi Türk Kültür Merkezi’ne geldi. Kültür Merkezi Ertuğrul Konferans Salonu’ndaki etkinlik, Tokyo Camisi Çocuk Sınıfı ilahi dinletisi ile başladı. Ardından Erbaş, yerli ve yabancı katılımcılara “Gelecek Nesle Öncülük Edecek Genç Müslümanlara Mesajlar” konulu konferans verdi.

“Müslüman olmak, yeryüzünde bir insana nasip olan en büyük nimettir” diyen Erbaş, Müslümanların, insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarmak için gönderilen kitabın müntesipleri olduklarını vurguladı.

“Bizim medeniyetimiz, vakıf medeniyetidir” diyen ve “karşılığını sadece Allah’tan bekleyerek yapılan çalışmaların ibadet olduğunu” vurgulayan Erbaş, Müslüman düşünce ve ahlak boyutlarını, “ilki, Allah’a yani yaradana itaat ve teslimiyet, ikincisi de yaradılana şefkatli ve merhametli olmak” olarak niteledi.

Muhatap aldığı genç nesle hitaben Erbaş, “Japonya’daki Müslüman gençlik​​​​​​​, sizler buradaki toplumun geleceğisiniz. Çok iyi eğitim alarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor, yaşadığınız topluma Müslüman gençler olarak faydalı hizmetler yapma imkanınız olacak” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver