Ali Erbaş yine gündelik tartışmaların içine çekildi !

ALİ-ERBAŞ-RECEP-TAYYİP-ERDOĞAN
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Daha 4 gün önce, “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın gündelik tartışmaların içine çekilmesi, son derece yanlıştır, son derece üzücüdür. Din ve diyanet konularında yazan, konuşan ve paylaşım yapan herkesin bu konuda çok daha hassas olması gerekmektedir. Yalan yanlış bilgilerle bu güzide kurumu ve onun mensuplarını karalamak, itibar suikastı yapmak, bir eleştiri değildir” açıklaması yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, gündelik tartışmaların içine girmekten yine kaçınmadı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın stokçuluk iddiaları ve buna karşı önlem alınacağını açıklamasının ardından yine “gündelik tartışmalara giren”  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, piyasada stokçuluk yapanlara yönelik mesajında “Elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam’ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır” dedi.

thumbnail
İlgili Haber
Ali Erbaş en çok eleştirildiği konuda eleştiri yaptı !

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı Konferans Salonu’nda 40’ıncı İl Müftüleri İstişare Toplantısı’nın 18 maddeden oluşan sonuç bildirgesini okudu.

Erbaş’ın okuduğu bildirgede, son dönemde AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “Bunun bedelini ağır ödeyecekler” diyerek tepki gösterdiği “stokçuluk” yapanlarla ilgili mesajı dikkat çekti. “İslam’ın iyilik, isar, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma gibi erdemlerin toplumun tüm fertlerini kuşatacak bir anlayışla ikame edilmesini, birlikte yaşama ahlakına ve hukukuna özen gösterilmesini istediğini” belirten Erbaş, “Bencilce davranarak kişisel menfaat sağlamaya yönelik yaklaşımlarda bulunmak, elinde ürün olduğu halde daha çok kazanma hırsıyla piyasaya sürmemek yani ihtikara tevessül etmek, İslam’ın üstün ahlak ilkeleriyle bağdaşmayan ve yasakladığı bir davranıştır. İnsaniyet açısından da kabul edilemez bir durumdur” diye konuştu.

Bu Yazıya Tepki Ver