Ali Tarakcı ile Gündem: Bu işte bir illüzyon var ama çözmeye akıl yetmiyor

ali tarakcı fehmi koru
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

gerçektivi’nin sevilen programı ‘Ali Tarakcı ile Gündem’de gazeteci Ali Tarakcı gündemi konuklarıyla yorumluyor.

gerçektivi takipçilerinin severek izlediği “Ali Tarakcı ile Gündem”, bugün de gündemin en önemli konularıyla karşınızda oldu. Ali Tarakcı’nın ana gündeminde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Nebati’nin açıklamaları” vardı

Ali Tarakcı’nın konuğu, gazeteci Fehmi Koru idi. Fehmi Koru, gündem ile ilgili soruları yanıtladı.

gerçektivi youtube kanalına abone olarak, herkesten önce, programlar konusunda bilgi sahibi olabilir, canlı yayınları takip edebilirsiniz.

gerçektivi YOUTUBE KANALINA ABONE OLMAK İÇİN TIKLAYIN

9 Haziran 2022 günü saat 16.00’da gerçektivi’de canlı yayımlanan programın tekrarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İşte günün ana başlıkları:



– Hablemitoğlu suikasti dosyasında 9 gözaltı kararı: Eski MAK Komutanı Levent Göktaş’a ulaşılamadı
– Tam bir yıl önce dolarTL 8,65 bugün 17,21 (%97 artış).Bir yıl önce brent petrol fiyat 70 Usd, bugün 120 Usd (%70 artış). Bir yıl önce benzin litre fiyatı 7,20 TL, bugün 25 TL (%347 artış. Dolar kuru ve brent artışın toplamının 2 katından fazla vergi artışı var.
– Türk Yunan savaşı çıkar mı?
– Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Yunanistan’ı gayri askeri statüdeki adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye ve uluslararası anlaşmalara uygun davranmaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum.”
– Erdoğan Yunanistan’ı uyardı ve ekledi: “Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum…”
– Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 Ocak 2021’deki konuşması nedeniyle açtığı 1 milyon liralık davayı kaybetti.
– Kulisler hareketlendi ! 2 Bakan gidiyor, gelecek isimler de açıklandı
– Cem Uzan’dan muhalefete: “Erken seçime ‘hayır’ deyin. Erdoğan’ı davul zurnayla emekli edin”
– İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral’ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin ‘Alevi kimliği sünniler için endişe’ ifadesi nedeniyle Kılıçdaroğlu’ndan özür diledi.
– İyi Parti, Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral’ı disiplin kuruluna sevk etti.
– Muhalefet ortak bir aday çıkarabilir mi?
– Erdoğan: Dünyanın içinden geçtiği şu ekonomik buhranda, tercihi üretimden ve istihdamdan değil de finansal illüzyonlardan yana kullanmak, kesinlikle ülkeyi emperyalist mandacılara peşkeş çekmek demektir. (..) Faizi artırarak zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapacak emperyalist finans kurumlarının dayatması ekonomi reçetelerini bir kenara bıraktık
– Fehmi Koru: Cumhurbaşkanı ve Hazine Bakanı’nı dinliyorum, iyi konuşuyorlar, yine de anladığımı söyleyemem.
– Bankalar net kârını 1 yılda neredeyse 5’e katladı – Bankacılık sektörü net kârı, nisan ayı sonu itibarıyla, geçen yılın aynı ayına göre yaklaşık 5’e katlanarak 98.2 milyar TL oldu. Geçen yıl bankaların net kârı 20.7 milyar TL idi.”
– Finansal enstrüman’ bu ve nisan ayı sonuna kadar o hesapta biriken meblağ 782 milyar TL’ye ulaştı. Herhalde bugün 1 trilyon TL’yi bulmuş olabilir o hesapta biriken para.

gercektivi youtube kanalımıza abone olmayı, videolarımızı beğenmeyi ve destek olmayı unutmayın.

Bu Yazıya Tepki Ver