Alman basını Kavcıoğlu’nu yazdı: Erdoğan’ın bankacısı sorun olmaya başladı

Şahap Kavcıoğlu recep tayyip erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Alman gazetesi Frankfurter Allgemenie Zeitung’da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu hakkında makale yazıldı. Makalenin başlığında ise “Erdoğan’ın bankacısı sorun olmaya başladı” denildi.

Frankfurter Allgemeine Zeitung’da “Erdoğan’ın bankacısı sorun olmaya başladı” başlıklı bir makale kaleme alındı. Makalede AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iki yılda üç merkez bankası başkanı değiştirdiğine dikkat çekildi.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun bir gecede atanmasına duyulan öfkenin hatırlatıldığı yazıda “Öfkenin nedeni, Naci Ağbal’ın görevden alınması değil, yeni başkanın bir para politikacısı olmaktan çok hükümet yanlısı gazetelerde köşe yazarlığı yaparak adından söz ettirmesiydi” ifadeleri yer aldı.

MERKEZ BANKASI’NI SARAY’IN ROTASINA SOKTU

Kavcıoğlu hakkında değerlendirmelerin yer aldığı makalede “Eski bankacı, siyasetçi ve üniversite hocası Kavcıoğlu, seleflerinden daha uzun süre görevde kaldı, fiilen olmasa da hukuken bağımsız Merkez Bankası’nı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın rotasına soktu ve faiz oranlarını talimat verildiği gibi düşürdü” denildi.

Kavcıoğlu’nun “kendi standartlarına göre bile başarısız” olduğu savunulan makalede, “Göreve geldiğinde enflasyonu kalıcı olarak düşürme, makroekonomik istikrarı artırma, cari açığı azaltma ve böylece lira kurunu istikrara kavuşturma sözü vermişti. Ancak tam tersi oldu” ifadeleri kullanıldı.



Bu Yazıya Tepki Ver