Almanya’dan provokasyon

polikikaalmanya1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

FETÖ’nün de yer aldığı çok dinli projenin temeli atıldı. Federal Hükümetin 20, Berlin Hükümeti’nin ise 10 milyon euro ile desteklediği proje en geç 2025’te bitecek.

Almanya’nın başkenti Berlin’de Yahudi, Hristiyan ve Müslüman cemaatlerinin aynı çatı altında ibadethanelerinin ve eğitim yerlerinin olacağı ve aynı zamanda farklı görüşten insanların bir araya geleceği bir buluşma merkezine de sahip olacak “Bir Ev” (House of One) adlı proje binasının temel atma töreni yapıldı. Deutsche Welle Türkçe’nin haberine göre, 47 milyon euro toplam bütçe öngörülen projeye Federal Alman Hükümeti 20 milyon, Berlin Eyalet Hükümeti de 10 milyon euro ile destek veriyor. Toplanan özel bağış ve yardımların da 10 milyonu bulduğu bildirildi. Kalan yaklaşık sekiz milyonun da toplanacak bağışlarla tamamlanması hedefleniyor.

TERÖRE HİZMET EDER

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı perşembe günü bir açıklama yayınlayarak projeyi şu ifadelerle eleştirdi: “Türkiye’nin ve Almanya’daki Türk ve Müslüman toplumunun bütün itirazlarına rağmen FETÖ terör örgütünün dahil edildiği Berlin’de temeli atılan House of One projesi, üç dini bir araya getirmeye değil, ancak ayrıştırmaya ve bir terör örgütünün meşrulaştırılmasına ve desteklenmesine hizmet eder.”

Bu Yazıya Tepki Ver