Amerika bölünmenin eşiğinde

savunmasür1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Von de Schulenberg, ABD’yi eski Yugoslavya, Irak, Suriye veya Libya gibi ülkelerde yaşanan karmaşa gibi bir geleceğin beklediğini savundu.

Emekli Birleşmiş Milletler yetkilisi Michael von de Schulenberg, çok zayıf ülkelerin çöküşüne yol açan kilit siyasi alanların artık Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunabileceğini öne sürdü. Wall Street International Magazine’de yayınlanan makalede Schulenberg, şu görüşler yer aldı: “Amerika Birleşik Devletleri’ndeki son gelişmeler bana birçok ülkede gördüklerimi hatırlatıyor. Şiddetli iç çatışmalara giren ülkelerin tipik habercileri olan beş ana husus vardır ve bunları Amerika Birleşik Devletleri’nde de gözlemleyebiliriz. En azından coğrafi olarak, Birleşik Devletler bir Trump ülkesi olmuş gibi görünüyor. Ülke sadece siyasi olarak değil, sosyal ve coğrafi olarak da bölünürse, şiddetli çatışmalara daha yatkın hale gelecektir. Başkalarıyla konuşmaya istekli olanları da hain olarak görme eğilimindeyiz. ‘Bizim tarafımızda durmamak bize karşı çıkmaktır’, siyasi hayatın en kötü zihniyetini ortaya çıkarır.”

Kaç silah olduğu bilinmiyor

Amerika Birleşik Devletleri, halkın çok sayıda silaha sahip olduğu bir ülke. 2017 Küçük Silah Raporuna göre, özel ellerde bulunan saldırı silahlarının sayısı (makineli tüfekler dahil) Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan insan sayısını aştı. Aslında, ABD yetkililerinin bu ülkede dolaşımda olan kaç silah olduğuna dair hiçbir fikri yok.

Bu Yazıya Tepki Ver