Avcılar ve Başakşehir’de kaçak hafriyat isyanı

1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günde 15-20 kamyon ve kamyonetin kaçak olarak döküm yaptığı Avcılar Tahtakale Mahallesi ile Başakşehir Bahçeşehir Mahallesi sakinleri yetkililerin önlem almasını istiyor. Atıklar çevre sağlığını da tehdit ederken, aşırı hız yapan araçlar özellikle çocuklar için tehlike oluşturuyor.

Yasal döküm alanlarına para ödememek için buldukları boş alanları tercih eden kaçak hafriyatçılar çevre için tehlikeye yol açıyor. İstanbul’da kaçak hafriyatçılar son dönemde özellikle Avcılar Tahtakale ve Başakşehir Bahçeşehir Mahalleleri’ni döküm alanı haline getirdi. İnşaatlardan çıkan kamyon ve kamyonetler, boş buldukları alana atıklarını bırakırken, mahalle sakinleri tepki gösterdi. İki mahalledeki tüm boş alanlar, yapılan hafriyat dökümü nedeniyle inşaat atıkları ile doldu.

KİMYASAL ATIKLAR DA VAR

Atıkların içinde cam, kum, taş ve farklı türdeki atıklar yer alırken, vatandaşlar mahallelerinin kaçak döküm sahası olarak kullanılmasından rahatsız. Günde 15-20 kamyon ve kamyonetin kaçak olarak döküm yaptığı iddia edilirken, bırakılan bazı atıkların da kimyasal olduğu öne sürüldü. Tahtakale Mahallesi Muhtarı Serkan Vatansever, “Gerçekten mahallemiz kaçak döküm alanına döndü. Paralı tesislerde bile bu kadar döküm yoktur” dedi

Bu Yazıya Tepki Ver