AVM alışkanlığı değişti

DepoPhotos_16847948
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Restoran ve sinemalar kapalı olduğu için AVM’lerde kalma süresinin kişi başı 2 saat 45 dakikadan 45 dakikaya kadar düştü. Salgın öncesi günlük 6 milyon olan ziyaretçi sayısı 2.5 milyona geriledi

17 günlük tam kapanmanın ardından Türkiye’de 17 Mayıs Pazartesi günü kademeli normalleşmeye geçildi. Bu çerçevede alışveriş merkezlerinin (AVM) saat 20.00’a kadar açılmasına yönelik karar alındı. 1 haftada gerçekleşen rakamlar hayli ilginç. Salgın öncesi günlük 6 milyon ziyaretçi ağırladıklarını söyleyen Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, Türkiye’deki 441 AVM’ye günlük 2.5 milyon kişinin geldiğini, AVM’lerde kalma süresinin kişi başı 2 saat 45 dakikadan 45 dakikaya kadar düştüğünü söyledi. Altaş, “Pandemi öncesi günlük 6 buçuk milyon kişi AVM’leri ziyaret ediyordu. 441 AVM’de 600 bin doğrudan, 3 milyon da dolaylı olarak personel çalışıyor. Dolayısıyla bu kadar büyük bir alanda bu ziyaretçi sayıları anormal değil. Pandemi öncesi var olan ziyaretçi sayılarına bu yıl belki ulaşamayız, ancak bu sene günlük 5 milyon ziyaretçiyi bulmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Neler yaşanıyor?

– Tüketici alışkanlıkları değişti. Artık insanlar AVM’ler de çok zaman geçirmiyor. İhtiyaçlarını görüp hemen gidiyor. Ama ciro anlamında yüzde 50’ler yakalanıyor.

– AVM’ye gelen vatandaşların en çok talep ettiği şey gözlük. Market, teknoloji, çocuk ve bebek ürünleri ve kozmetik ürünleri gibi alanlarda ciddi bir artış söz konusu.

– Restoran, sinema, çocuk oyun alanları gibi yerler kapalı olduğu için AVM’lerin şu an da yüzde 30’u işlevsiz. Bu yerler ziyaretçi sayısını arttırıyordu.



 

Bu Yazıya Tepki Ver