Bahçeli: “Kılıçdaroğlu’nun ağzındaki bakla zehirlidir”

Devlet Bahçeli
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

MHP lideri Bahçeli konulmasında, geçmiş beyanlarıyla çeliştiğini ifade ettiği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert sözlerle yüklendi. Kılıçdaroğlu’nun “Nüfusun yüzde 54’ünün CHP’li belediyeler tarafından yönetiyor” sözlerine vurgu yapan Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun ağzındaki bakla zehirlidir” dedi.

Bahçeli’nin gündemindeki bir diğer konu ise HDP’ye açılan kapatma davasıydı. HDP’nin silahsız bölücülüğün maşası olarak görevlendirildiğini öne süren Bahçeli “PKK’dan, PKK’nın HDP’den hiçbir farkı olmadığı gerçeği ortaya çıkacaktır.” dedi. AYM’nin HDP’nin kapatılması istemiyle açılan davayı kabul etmesini hayırlı bir gelişme olarak niteleyen Bahçeli “HDP kapatılmalıdır, yöneticileri üzerinde hukuk ve adalet etkisini göstermelidir” dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı binasına yapılan silahlı saldırıya da değinen Bahçeli çarpıcı açıklamalarda bulundu. Saldırıyı planlı bir komplo ve provokasyon olarak değerlendiren Bahçeli, saldırganın kimliğinin tüm yönleriyle araştırılması ve arkasındaki bağlantıların ortaya çıkarılması gerektiğini ifade etti.

Saldırı günü yaşananların tesadüften uzak olduğunu ifade eden Bahçeli, saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz için de çarpıcı bir iddiada bulundu. “Deniz Poyraz’ın kim olduğunu ben size söyleyeyim” diyen Bahçeli, “PKK’nın kırsal katılım sorumlusu, şehirden dağa çıkmak isteyen PKK sempatizanlarını terör kamplarına sevk eden halkanın içinde yer alan milis işbirlikçidir. Milis işbirlikçi, köy, kasaba ve şehirlerde yalnız ve sahipsiz görülen kişileri terör örgütüne devşirmek için çalışan, örgütün hain eylemlerine yardım ve yataklık yapan terörist demektir” ifadelerini kullandı.



Bu Yazıya Tepki Ver