Bahçeli: “Taksim’in hayat hakkına sahip çıkan kardeşlerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir”

devlet bahçeli 2013
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin olarak, “Bu dönemi tekrar yaşatmak isteyenler Allah muhafaza yarıda kalmış hesaplaşmayı gündeme getirirlerse Türkiye felakete gider” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Gezi Parkı eylemleri döneminde, farklı değerlendirmeler yaptığı ve dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için sert ifadeler kullandığı ortaya çıktı.

2 Nisan 201325 Haziran 2013 tarihleri arasında, TBMM’de yaptığı grup konuşmalarının derlendiği “Bin yıllık kardeşlik ve birlikte yaşama iradesi III” kitabında yer alan konuşmalarda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için, “Taksim geriliminin ana ve sıklet merkezi Başbakan’ın kuru inadı, hoşgörüsüz tavrı ve ‘Benden başkası hükümsüzdür.’ anlamına gelen miadı dolmuş siyaset dilidir” diyen Bahçeli, kitapta geçen dönem boyunca Erdoğan’a benzer eleştirilerini sert bir üslupla sürdürüyor.

Gazeteci Ali Tarakcı, bu kitabın 274. sayfasında geçen “Taksim’in hayat hakkına sahip çıkan kardeşlerimiz her türlü övgüyü hak etmektedir” ifadesini, gerçektivi’de yayımlanan “Ali Tarakcı ile Gündem” programındaki konuğu 22. Dönem AK Parti Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez’e sordu.

Programı aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.



thumbnail
İlgili Haber
Ali Tarakcı ile Gündem: “Ali Babacan’ınki iyi hesaplanmış, doğru bir hamle”

Bu Yazıya Tepki Ver