Balkanlarda diplomatik saldırı

politikabulgar
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bulgar basını, Erdoğan’ın Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi heyetini kabul etmesi üzerine “Türkiye Balkanlarda diplomatik saldırıya geçti” yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar günü Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Mustafa Karadayı ve beraberindeki heyeti Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Bulgar basını bu kabul üzerine şu yorumu yaptı: “Görüşme, son Osmanlı padişahının yaşadığı Vahdettin Köşkü’nde yapıldı.

Bulgar parlamentosu, AB üyesi olmayan ülkelerde yaşayan Bulgar vatandaşlarına yönelik oy kullanma kısıtlamalarını kaldırarak, Türkiye’deki Bulgarların oylarını önümüzdeki Temmuz ayında yapılacak erken parlamento seçimlerinde önemli bir faktör haline getirdi.

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi, Türkiye’deki Bulgar göçmenlerden en az 60 bin oy almayı umuyor ve Erdoğan’ın desteği gereksiz olmayacak. Maksimum oy yaklaşık 100 bin, bu da Bulgar parlamentosunda 8-10 sandalyeye denk geliyor.

İçişlerine müdahaleymiş!

Bulgar basını, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin 10 yıl boyunca Erdoğan’dan uzak durmayı tercih ettiğini ancak ilişkilerin geçen yıl ısındığını yazdı. Erdoğan, aralık ayında hareketin ulusal konferansına özel bir videolu tebrik mesajı gönderdi. Haberde “Birçok Bulgar siyasi analist, Erdoğan’ın mesajını Bulgaristan’ın iç siyasetine müdahale talebi olarak algıladı” diye yazıldı.



Bu Yazıya Tepki Ver