Barış Pehlivan Thodex davasını yazdı… “Bu ‘son dakika’ haberleri bir yerlere mesaj gibi duruyor”

thodex
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, binlerce kişiyi milyarlarca lira dolandırdığı ifade edilen Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer için resmi iade talebinin, iade ile ilgili kaleme aldığı köşe yazısından sonra yapılmasına tepki gösterdi.

Adalet Bakanlığı’na gönderdiğim sorunun yanıtını CNN TÜRK’ten aldım” diyen Pehlivan, Thodex davasının sanıklarından Cem Uzunoğlu’nun avukatı Orhan Keskin, mahkemeden, “Resmi iade talebini Arnavutluk makamlarına iletmesini Adalet Bakanlığı’ndan isteyin!” talebinin mahkeme tarafından reddedildiğini belirttiği yazısında, “Neden benim yazmamı beklediniz?” diye sordu.  Pehlivan, “Henüz bilmediğimiz kirli bir pazarlık dönüyor. Ve bu ‘son dakika’ haberleri bir yerlere mesaj gibi duruyor” ifadelerini kullandı.

Pehlivan, önceki yazısında “Arnavutluk’taki Başsavcı Kreshnık Ajazı’nın 9 Eylül’deki “Türkiye’nin iade talebinde bulunmadığı ve resmi sürenin 40 gün olduğuna” ilişkin açıklamasına yer verdiğini hatırlattı; “İşte bu satırların mürekkebi daha kurumamıştı ki aynı gün Türkiye’nin Faruk Fatih Özer için resmi iade talebinde bulunulduğuna dair haberler çıktı” diye yazdı.

Pehlivan, “Umarım Thodex’in kurucusu Özer kısa süre içinde Türkiye’de olur” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın



Bu Yazıya Tepki Ver