“Başımıza ne gelecek?”

kılıçdaroglu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, “Siyasi cinayetler konusunda kaygılarım var” sözlerinin yankıları sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bunlar daha iyi günleriniz” ifadeleri için Kılıçdaroğlu savcılara seslendi: “Süratli bir şekilde Erdoğan’dan ‘Bunların başına daha ne gelecek?’ sorusunu sorun

“OTORİTER BİR YAPIYA KAYIYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldiği gazetecilerin sorularını yanıtladı.Kılıçdaroğlu, sözlerinin dayanağı ve AK Parti’den gelen savcılığa gitme çağrısıyla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, “Normalde savcılıkların süratli bir şekilde Erdoğan’dan bilgi almaları lazım. Siz “Daha bu iyi günleriniz, başınıza şunlar gelecek” diyorsunuz, “Bunların başına daha ne gelecek” diye sormaları lazım. Devletin en tepesindeki ve devletin tüm kadrolarına hakim kişi söylüyor. Ayrıca dönüp aynı şekilde, “İktidar sevdasından vazgeçeceksiniz” diyor. Yoksa başınıza şunlar gelir… Bu ne demektir? O zaman, biz bu partileri neden kurduk? Süratli bir şekilde otoriter bir yapıya doğru kayıyoruz. Erdoğan’ın onu söylemesi belli çevreleri cesaretlendirebilir. Sorun orada” şeklinde konuştu.

“AKLI BAŞINDA OLAN ENDİŞELENİR”

Kılıçdaroğlu, “O zaman endişe kaynağınız Erdoğan’ın açıklamaları mı?” sorusuna, “Sadece ben değil aklı başında olan herkes endişelenir. En tepedeki adam “başınıza daha durun bakalım neler gelecek” derse ne olur bu? Ne olur?” yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu, bazı kişilere yönelik tehdit duyumu var mı sorusuna ise, “O kadar ayrıntıya girmem” karşılığı vererek, “Otoriter yönetimler hukuk, kural tanımazlar. Demokrasi onların zihin dünyalarında yoktur. Onlar sadece ve sadece kendilerini ve yakın çevrelerini korumakla kendilerini yükümlü hissederler ve devleti bu anlayışla yönetirler. Dolayısıyla farklı bir anlayışı, farklı bir sözü, farklı bir açılımı düşman olarak görürler. Farklı bir görüşü de düşman olarak görürler. Bu dünyada Pinochet’ye bakın, Hitler’e bakın… Böyle bir sürü adam var tarihte. Benzer bir tablo içindeyiz” dedi.



Bu Yazıya Tepki Ver