Bayraktar küresel pazarda rakipsiz

politikamanset1
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Politika Bürosu Başkanı Krzysztof Szczerski: Yerli sanayi bu boşluğu dolduramaz ve Türk teklifi en iyilerden biridir… Bu ekipman, küresel pazarda neredeyse rakipsizdir.

Polonya Cumhurbaşkanı Uluslararası Politika Bürosu Başkanı Krzysztof Szczerski, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda’nın Türkiye ziyareti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Szczerski, wPolityce.pl’ye verdiği röportajda Türkiye’den aldıkları 24 İHA’ya değindi ve şu ifadeleri kullandı: “Bu droneların satın alınması, Savunma Bakanlığı’nın konseptlerindeki önemli bir boşluğu dolduruyor. Yerli sanayi bu boşluğu dolduramaz ve Türk teklifi en iyilerden biridir. Bu ekipman, küresel pazarda neredeyse rakipsizdir. Aynı zamanda, savaş alanında ve tam da Polonya’nın güvenliği için çok önemli olan bu aralıklarda etkinliğini gösteren ekipmandır. Gizli detaylara girmemek için çok şey söyleyebilirim. Yeni eylem fırsatları elde ediyoruz. Bu nedenle, yalnızca son çatışmalara ve gidişatına bir referans değil, aynı zamanda Polonya’nın güvenliğine yönelik bütüncül bir yaklaşımdır.”

Bu görüşme gerçekten özel

Szczerski “Unutmayalım ki bu, Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki ilk görüşme değil. Ben de bu türden birkaç zirve görüşmesine katıldım. Ancak bu konuşma, bu ziyaret gerçekten özeldi. Türkiye’nin bugün Polonya’yı algıladığını ve bizi bu şekilde önemi artan bir ortak olarak görmek istediğini vurgulama arzusu olduğu Türk tarafından da belliydi” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver