Beyaz iç çamaşırı kuralı kaldırılıyor

seul
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Güney Kore’deki bazı okullarda “Öğrenciler yazlık kıyafetlerinin altına da iç çamaşırı giymeli”, “Beyaz desensiz iç çamaşırları dışındaki her türlü iç çamaşırına ceza puanı verilecek”, “Dantelli iç çamaşırı yasaktır”, “Bluz yeterince uzun olmalı” gibi kurallar var.

SEUL Büyükşehir Eğitim Ofisi müfettişi Cho Hee-yeon, orta okul ve liselerde okuyan kızlar için beyaz iç çamaşırı kuralını kaldıracaklarını açıkladı. Seul Büyükşehir Eğitim Ofisi, kuralın hâlâ uygulandığı okullarda özel danışmanlık yapacağını ve değişiklikler yapılana kadar durumu izleyeceğini duyurdu.

Seul’deki 9 ortaokul ve 22 lise olmak üzere 129 kız ortaokulu ve lisesinden 31’i, renk, desen ve şeffaflık gibi konularda öğrencilerin iç çamaşırlarını hâlâ düzenliyor. BU okullarda “Öğrenciler yazlık kıyafetlerinin altına da iç çamaşırı giymeli”, “Beyaz desensiz iç çamaşırları dışındaki her türlü iç çamaşırına ceza puanı verilecek”, “Dantetli iç çamaşırı yasaktır”, “Bluz yeterince uzun olmalı” gibi kurallar vardı. Öğrencilerin kollarını kaldırdığında iç çamaşırının görünmemesi gerekiyordu. Ancak bazı okulların “okul geleneği” diyerek bu tür düzenlemelere devam ettiği tespit edildi.

Seul Büyükşehir Eğitim Ofisi müdürü Cho Hee-yeon, “Öğrencilerin bireyselliklerini gerçekleştirme haklarını garanti altına almak için, öğrenci davranış kurallarına ilişkin düzenlemeleri mümkün olduğunca erken uygulayacağız ve öğrencilerin karar verme haklarını sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver