Mevzuata da anayasaya da aykırı! Eğitime Arapça istilası

recep tayyip erdoğan sınıf gençler okul
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Arapça tabelalı dükkanlardan sonra Arapça müfredatlı kolejler Türk eğitimini sardı. “Milletlerarası Okul” kılıfıyla, Arapların açtığı kolejlerde, yasaya aykırı olarak, anaokulu ve ilkokulda, Arapça eğitim veriliyor. Sığınmacı kolejlerinin, 2023-2024 ücreti 122 bin TL’den başlıyor.

Milli Eğitim Temel Eğitim Kanunu’na aykırı olarak İstanbul’un göbeğinde, Arapça ve haremlik-selamlık, eğitim aleni veriliyor. İnternet siteleri bile Arapça olan okullar, Arapça’yı anaokulu ve ilkokulda, ‘Maruz bırakma yöntemi’ ile öğrettiklerini gururla ilan etti. Onlardan biri Rawdah Okulları, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ücretini 122 bin TL olarak açıkladı. Yine, Awael Koleji’nde harem-selamlık eğitim verip, dersleri Arapça işliyor. İstanbul’daki Rawdah Okulları, anaokulu ve ilkokuldan itibaren Arapça eğitim verme gerekçesini, Kuran-ı Kerim’i ve dinini anlayan, iyi insanlar yetiştirmek olarak açıklıyor.

MEVZUATA AYKIRI

Sözcü’de yer alan habere göre, Hedefe ulaşmanın temeline ‘dil eğitimini’ yerleştirdiklerini vurgulayıp, hedeflerini ilan etmiyorlar. MEB müfredatını uyguladıklarını bildirseler de Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre anaokulu ve ilkokul seviyesinde yasaya aykırı olarak Arapça eğitim yapılıyor. Türkiye’deki çocukların küçük yaştan itibaren Arapça öğrenmesi için yola çıktığını anlatan Rawdah Okulları Kurucusu Müzeyyen Güldemir, “İlim dili Arapça’nın yanı sıra, medeniyet dilleri İngilizce, Rusça ve Çince de öğretiyoruz” diyor. Güldemir, müfredat tanıtımında, 3-6 yaş çocuklara okul öncesi eğitimde Arapça’yı, ‘Maruz kalma yönetimi’ ile öğrettiklerini duyurdu. Okulun adındaki ‘Raw’ kelimesi Türkçe de ‘pişmemiş, olgunlaşmamış, ham’ anlamına geliyor.

ANAYASA’YA AYKIRI!

Türk Milli Eğitiminin amacı, 1739 sayılı MEB Temel Eğitim Kanunu’na göre; Anayasa, Atatürk ilke ve inkılapları, laiklik ve Atatürk milliyetçiliğine bağlı olmak zorunda. Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven, insan haklarına saygılı yurttaşlar yetiştirilmesi ana hedeftir. Eğitim dili Türkçe, ilkokulda karma eğitim Anayasal zorunluluk.

Türkiye’de son verilere göre; ‘Milletlerarası Okul’ adı altında, 162 özel okul açıldı. Türkçe müfredat kullanmayan okulların çoğu Suriye, Afganistan, Lübnan, Filistin, Suudi Arabistan, Irak gibi ülkelerin eğitim müfredatını uyguluyor. Çoğu sığınmacılara kurulan okulların, 60’ı İstanbul’da yer alıyor. Türk öğrencileri de kaydeden okullarda verilen, Arapça eğitimi MEB görmezden geliyor.

KARMA EĞİTİM ZORUNLULUĞU İHLAL EDİLİYOR

İstanbul’daki Awael Koleji’nde Arapça eğitim veriliyor. Okulun tabelası hatta internet sitesi Arapça. MEB, okul hakkında inceleme başlatsa da, ceza verilmedi. Okul, müfredatını bile Arapça tanıtıyor.



İlkokulda harem- selamlık eğitim verildiği öğrenildi. Milli Eğitim Temel Kanunu’na göre kız -erkek karma eğitim zorunluluğu ihlal ediliyor.

KAPATMA GEREKÇELERİ NETLEŞMİYOR

Özel Öğretim Kurumları Kanunu’nda, milletlerarası özel okullarla ilgili kapatma gerekçeleri netleştirilmiyor. Yasada, “Bu öğretim kurumlarında; Türk Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, güvenliğine ve menfaatlerine aykırı, Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerleri aleyhinde eğitim-öğretim yapılamaz” hükmü yer almasına rağmen, hükme aykırı hareket eden okullara uygulanacak yaptırım, belirsiz bırakılıyor. Yasanın 7. maddesinin düzeltilmesi gerekiyor.

Bu Yazıya Tepki Ver