Biden’a Erdoğan baskısı

politikabiden
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerikan medyası, Joe Biden’a 14 Haziran’daki zirve öncesi “Türkiye ile tansiyonu düşürmeli ve Erdoğan’ın stratejik arayışlarını kabul etmeli” diye baskı yapıyor.

National Interest’te yayınlanan ve M5’ten Adem Kılıç’ın analiz ettiği haberde “Artık Türkiye ile ilişkilerde yukarı doğru bir ivme yakalamaktan başka gidecek bir yer kalmadığına göre, Biden-Erdoğan görüşmesi, ABD-Türkiye ilişkileri için bir sıfırlama fırsatı sunuyor olabilir” denildi. Haber şöyle devam etti: “Amerika Birleşik Devletleri ve NATO müttefikleri tarafından reddedilen bir Türkiye, Rusya ve Çin tarafından agresif bir şekilde korunacaktır.

Başkan Biden’ın tansiyonu düşürmek için yapabileceği ilk şey, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılması çağrılarını alenen reddetmek olacaktır. Türkiye NATO içerisinde kesinlikle rahatsız edici bir üye haline gelmiştir. Ancak topyekûn bir dışlama NATO’nun güney kanadını ve terörle mücadele çabalarını önemli ölçüde zayıflatacak ve Vladimir Putin’in NATO İttifak’ını parçalamak gibi en önemli stratejik önceliklerinden birine hizmet edecektir.”

S-400 bizim için kapandı

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın yaklaşan görüşmesinde gündeme gelmesi beklenilen S-400 füzeleri ile  ilgili konunun “Türkiye için kapandığını” söyleyerek, bu füzelerin alınmasıyla NATO kurallarının çiğnenmediğini belirtti.



Bu Yazıya Tepki Ver