Biden’dan işsizlik maaşından yakınan patrona cevap: Daha çok para ver

joe-biden
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’de koronavirüs pandemisi nedeniyle hem federal devletten hem de eyalet yönetimlerinden kaydadeğer sosyal yardım alan işsizlerin ekonomi yeniden açılırken emek piyasasına geri dönmemesi tartışması, Başkan Joe Biden’ın yerel halkla buluşmasına da yansıdı.

CNN’in Ohio eyaletinin Cincinnati kentinde düzenlediği yerel meclis formatındaki toplantıda eleman bulamadığından yakınan bir restoran zinciri sahibi, Başkan Joe Biden’dan federal işsizlik yardımları sona erene dek işe girmeyi daha cazip hale getirmek için daha fazla ücret ödemesi tavsiyesi aldı.

Toplantıda söz alan Cumhuriyetçi Parti destekçisi restoran sahibi John Lanni, eyalet ve ülke çapında çok çalışkan yüzlerce ekip üyesi istihdam ettiklerini, her gün daha fazlasını işe almak istediklerini ve şimdiki önceliklerinin işgücü bulmak olduğunu belirtip Demokrat Partili Başkan’a henüz işe dönmeyenleri çalışmaya teşvik için ne planladığını sordu.

İki noktaya dikkat çekmek istediğini söyleyen Biden, şöyle devam etti:

“İlkin, fark ettiysen, biz sizin işin kapanmamasını sağladık. Restoranların açık kalmasını garantiye almak için milyarlarca dolar harcadık ve bu arada garson olarak çalışan çok sayıda erkek ve kadın artık bu işi yapmak istemediklerine karar verdi, zira daha yüksek maaşlı başka fırsatlar ortaya çıktı, çünkü şimdi pek çok işyeri, istihdam alanı açılıyor… Restorandaki işe geri dönmemek ile fabrikadaki işe geri dönmemek arasında pek fark yok. Dolayısıyla insanlar fırsat değişikliği, yaptıkları değiştirme arayışı içinde… Dolayısıyla çalışan eksikliği çekiliyor… O yüzden sizin sektörünüz ve turizm sektörünün bir müddet daha gerçekten sıkışık durumda kalacağını sanıyorum.”



Bu Yazıya Tepki Ver