Bravo! Bilimde İran’a geçildik

egitimmanset2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bölgesel değerlendirme raporuna göre; İran, Ortadoğu’daki 19 ülke arasında en büyük araştırma makalesi üreticisi olarak İsrail ve Türkiye’yi geride bıraktı. Uluslararası platformda itibar kaybettik

Bilimsel Bilgi Enstitüsü, Ortadoğu, Kuzey Afrika’nın yanı sıra Türkiye’yi kapsayan “Küresel Araştırma Raporu”nu yayınladı. Rapora göre, Türkiye (157 bin 579 makale), Ortadoğu’daki 19 ülke arasında en büyük araştırma makalesi üreticisi sıralamasında İran’a (188 bin 163 makale) geçildi.

20 YILDA 7 KAT BÜYÜDÜK

Bardağın dolu tarafına bakmaya sevenler için: İsrail 2000 yılından bu yana üretimini ikiye katlarken, İran 30 kattan fazla olağanüstü bir büyüme kaydetti. Tunus (şimdi 2000 hacminin neredeyse 10 katı), Türkiye ve Mısır (ikisi de 2000 hacminin yedi katı) önemli bir büyüme kaydetti.

GİDECEK ÇOK YOL VAR



İslam coğrafyasını ilerletmek, yetenek ve kapasitesini güçlendirmek ve Batı dünyasını yüzyıllarca ayakta tutan İslam, Arap, Fars ve Türk öğreniminin ve bilimin uluslararası itibarını gözle görülür bir şekilde yeniden inşa etmek için daha gidecek çok yolumuz var.

Bu Yazıya Tepki Ver