BTK toplandı! Starlink Türkiye’de erişime mi açılıyor mu?

starlink-turkiye-de-erisime-aciliyor-mu-elon-16352808_5486_m.jpg
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın Türkiye’de Starlink uydularını devreye sokma teklifi sonrası, BTK ve SpaceX yetkilileri toplantıda buluştu. Toplantı sonucunda BTK, 25 Eylül Pazartesi günü haberleşme sektörünün görüşünü almak için değerlendirme toplantısı düzenleyeceğini duyurdu.

Geniş bant internet hizmeti sağlamak amacıyla yörüngede bulunan bir dizi uyduyu içeren ve SpaceX tarafından geliştirilen Starlink uydularının Türkiye’de devereye sokulması teklifi üzerine BTK ve SpaceX yetkilileri toplandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fati·h Sayan toplantı sonucunda, 25 Eylül Pazartesi günü haberleşme sektörünün görüşünü almak için değerlendirme toplantısı düzenleyeceklerini duyurdu.

“HENÜZ ONAY ALMADI” DEMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri sonrası Tesla’nın sahibi işadamı Elon Musk’aStarlink uydularını gönderip gönderemeyeceği sorulmuştu. Elon Musk soruya “Starlink henüz Türk hükümetince onaylanmadı. Space X onaylanır onaylanmaz gönderebilir” yanıtını vermişti.

TALEP BTK’YA İLETİLDİ

Kullanıcıları altyapı sıkıntılarından kurtaran hizmetin ülkemize ne zaman geleceği ise bir süredir merak konusuydu. Resmi olarak son açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fati·h Sayan’dan geldi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fati·h Sayan, toplantıda bu talebin resmen BTK’ya iletildiğini ifade etti.



 

Bu Yazıya Tepki Ver