Bu toprak Sancaktepe halkının hayallerine atıldı

Sancaktepe 12
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kazı çalışmalarına başlanan Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından beton dökülerek iptal edilmesini eleştiren Döğücü, ”Bu hattın kapanmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Hayallerimizi yıkan bu kararı kabul etmiyor metromuza dokundurtmuyoruz” dedi.

Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kazı alanına beton dökülerek iptal edilmesinin yankıları sürüyor. Metro inşaatına hafriyat döküldüğü anlarda çekilen görüntüler sosyal medyada tepkilere neden olurken, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü metro çalışmalarının durdurulduğu alana gelerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu ve hattın yeniden hizmete alınması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

KARARIN KARŞISINDA DURACAĞIZ

Döğücü şöyle konuştu: “Bugün burada yılların emeği olan metro hattının kapatılması üzerine sizlerle bir araya geldik. Şu an bu noktada Sancaktepe halkı için oldukça fazla önem taşıyan bir çalışmanın üzerine toprak örtülüyor. Bu atılan toprak sadece metro alanına değil Sancaktepe halkının hayallerine de atılmış bir topraktır. Biz, İBB’nin verdiği bu kararın karşısında durmaya devam edeceğiz.

HİZMETE ETMEYE DEVAM

Biz verilen kararı kabul etmiyor metromuza dokundurtmuyoruz. Bizim İBB ile ortak yürüttüğümüz ve sonrasında durdurulan birçok projemiz var. Belediyemizin hemen yanında bulunan otopark İBB tarafından yıkıldı. Sancaktepe Belediyesi olarak biz orayı yapmaya devam edeceğiz. Tüm müdahalelere rağmen çalışmalarımızı tamamlayarak vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”



Deprem riski için durdurduk

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe-Yenidoğan metro hattı ile ilgili bu açıklamayı yaparken, ”Kredi bulduğumuzda, burayı açmamız 1 ay sürer” diye konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sancaktepe-Yenidoğan metro hattının durdurulan bölümü ile ilgili açıklama yaptı. Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının Sancaktepe Şehir Hastanesi İstasyonu şantiyesinde incelemelerde bulunan İmamoğlu. ”Bu hattı iptal etmedik. Ama şu anda yapamadığımız için, çevreye etkisi açısından durdurmak zorundaydık. İstanbullular ve oradaki vatandaşlarımız merak etmesinler. Onların hayatlarını riske atmamak adına doğru karar verdik. Deprem açısından oraların çevre ile ilgili oluşturduğu risk açısından burayı doldurmamız lazım. Dolduğumuz yerleri, yarın kredi bulduğumuzda açmamız 1 ay. Keşke bizi arasalar, bilgi alsalar. Gelsinler bizden sunum istesinler ya da arkadaşlara gitsinler sunum versinler” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver