Bülent Turan’dan “temkinli” Süleyman Soylu yorumu: “Cumhurbaşkanımızın durduğu yerde durmak zorundayız”

bülent turan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, İstiklal Caddesi’ndeki patlamanın ardından “Amerikan Büyükelçiliği’nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz” diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yeni açıklamalar yaptı. Soylu’nun olay yerindeki açıklamasının ardından ifade ettiği sözlerle ilgili yaptığı açıklamasının “Bakan Soylu’nun açıklamaları duygusal yoğunluklu” demekten ibaret olmadığını söyleyen Turan, “Tek başına duygusallık yok konuşmamda. Amerika’nın yaptıklarını anlatıyorum ve duygusallık diyorum. Bakan Soylu yanlış yaptı demiyorum” dedi.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin’in sorularını son derece temkinli ve adeta diplomatik bir dille yanıtlayan Turan, “Soylu ile Erdoğan arasında farklı değerlendirmeler ve çizgi olduğu” yönündeki yoruma karşılık şunları kaydetti:

… Sayın Erdoğan cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız. Kendisinin durduğu yeri çok önemsiyoruz. Bakanlarımız da çok kıymetli ama biz cumhurbaşkanımızın durduğu yerde durmak zorundayız.”

“Bizler bakanlar, grup başkanvekilleri olarak daha duygusal bakabiliriz ama lider düzeyinde insanlar çok açılı görüşmeler yapacaktır”

Bülent Turan, “İçişleri’nin olsun, MİT’in olsun devletin birimlerinin ABD-YPG ilişkisi hakkında sayısız raporu var. Bakan Soylu’nun açıklaması sadece sinirle ya da duygusallıkla açıklanabilir mi” sorusuna şöyle yanıt verdi:

Bizim de büyük tepkimiz var. TIR’larla silah veriyorlar, destekliyorlar. Duygusal anlamda biz de böyle düşünüyoruz. Ama… Bizler tırnak içinde söylüyorum, alt birimler, bakanlar, grup başkanvekilleri olarak daha duygusal bakabiliriz. Ama lider düzeyinde insanlar çok açılı görüşmeler yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı Biden’la konuşacak, anlatacak…

“Devlet başkanlarının görüşmeleri çok boyutlu olabilir”

AK Parti Grup Başkanvekili devamında şu değerlendirmeyi yaptı:



Devlet, çok boyutluluk üzerinden herkesle görüşür. İlgili bakanlar da kendi alanlarında o devletlerin yanlışlarını ortaya koyar, anlatır. Şunun altını çizmek isterim: Amerika’nın yanlışlarından dolayı Sayın Bakan isyan ediyor. Devlet başkanlarının görüşmeleri çok boyutlu olabilir ama bakanların da bildikleri üzerinden tepki göstermeleri doğaldır.

Yazının tamamını okumak için tıklayın

Bu Yazıya Tepki Ver