Bunun adı skandal

GS
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Galatasaray, Olympiakos ile özel maç oynamak için gittiği Yunanistan’da PCR testlerinin kabul edilmemesi üzerine Türkiye’ye döndü.

Hazırlık maçında Olympiakos ile karşılaşmak üzere Yunanistan’a giden Galatasaray, Atina’da skandal derecede büyük bir kabalığa maruz kaldı. Sarı-kırmızılı kafile, mevcut PCR testlerinin kabul edilmemesi ve sergilenen kaba davranışlara tepki olarak Türkiye’ye geri döndü. Sarı-kırmızılı kulüp, Yunan yetkililerin tüm kafileden yeniden test istemesi üzerine yaşanan sorunun çözülemediğini açıkladı.

Olay nasıl gelişti?

Kafilenin  bir bölümü pasaport ve test kontrolünü geçti. Daha sonra bir Yunan yetkili, iki ülke arasında PCR testlerini tanıma protokolü olmasına rağmen testlerin kabul edilmediğini ve yeniden test olunması gerektiğini söyleyerek küstah bir tavırla, pasaporttan geçen oyuncuları takım otobüsünden indirdi. Yaklaşık iki saat havalimanında bekletilen kafile, sorun çözülemeyince İstanbul’a dönüş işlemlerini başlattı. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin de havaalanına gidip takıma destek oldu.

‘Net bir ayrımcılık’

Galatasaray Kulübü, Yunanistan’daki diplomatik uygulama dışına çıkan çirkin tutuma tepki gösterdiği açıklamasında “Dostluk havasında hazırlık maçı oynamak için gittiğimiz Atina’da bir Türk takımına karşı net bir ayrımcılık yapılmıştır. Bu insan haklarına aykırı muamele için ülkemiz adına özür bekliyoruz” denildi. Sarı-kırmızılı kafilenin yapıcı tavırlarına rağmen Yunan yetkililerin küstahca zorluk çıkarmaya devam ettiği de belirtildi.



Bakanlardan tam destek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Galatasaray’ın Yunanistan’da karşılaşmış olduğu iyi niyetten ve centilmenlikten uzak muamele kabul edilemez”, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise “Başkan Burak Elmas ve Fatih Hoca ile telefonda görüşüp yanlarında olduğumuzu ifade ettim. Bu ilkel tavrı şiddetle kınıyorum” mesajlarını sosyal medyadan paylaştı. TFF de bir kınama bildirisi yayımladı.

Bu Yazıya Tepki Ver