Burak Elmas’tan sert tepki: “İnsan haklarına aykırı”

galatasaray-yunanistan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

13 Temmuz tarihinde Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı öncesinde Yunanistan’a giden Galatasaray, Atina Havalimanı’nda kötü bir muamele ile karşı karşıya kaldı. PCR testleri nedeniyle saatlerce havalimanında bekletilen sarı-kırmızılılar, İstanbul’a geri dönme kararı aldı. Galatasaray Başkanı Burak Elmas, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, özür beklediklerini belirtti.

Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray, Atina Havalimanı’nda Yunan yetkililerin kötü ve çirkin muamelesiyle karşı karşıya kaldı. Sarı-kırmızılı kafile, yaşanan olayların ardından bir karar alarak İstanbul’a geri dönmeye karar verdi.

Yaşanan olayların ardından Galatasaray Başkanı Burak Elmas yaşananların ardından Twitter’dan açıklama yayınladı.

Elmas, “Yönetim Kurulu olarak, hocamızla yaptığımız değerlendirmeler sonucunda takımımızın derhal geri dönmesi kararını almış bulunuyoruz. Yapılan bu insan haklarına aykırı muamele için Yunan makam ve yetkililerinden ülkemiz adına özür bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN GALATASARAY’A DESTEK; BURAK ELMAS’I TELEFONLA ARADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ı arayarak desteklerini iletti.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hazırlık maçı için gittiği Yunanistan’da sportmenlik dışı bir muamele ile karşılaşan Galatasaray Spor Kulübü’nün başkanı Burak Elmas’ı telefonla aradı.

Sporun siyasete malzeme edilmemesi gerektiğinin altını çizen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Galatasaray Spor Kulübü’nün sportmenlik dışı bu davranışa karşı takındığı tavrı desteklediğini söyleyerek, geçmiş olsun dileklerini iletti

TFF: GALATASARAY’IN YANINDAYIZ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), özel bir maç için Yunanistan’a giden ve PCR testi kabul edilmemesinin ardından Türkiye’ye dönüş kararı alan Galatasaray Spor Kulübü’nün yanında olduklarını duyurdu.

TFF’den yapılan açıklamada, “Olympiakos ile oynayacağı hazırlık maçı için Yunanistan’a giden Galatasaray kafilesinin istenen tüm prosedürleri yerine getirmesine rağmen Atina’ya indikten sonra karşılaştığı davranışlar kabul edilemez. Yunan makamlarının sporun ruhuna yakışmayan bu tutumunu kınıyor, Galatasaray Spor Kulübümüzün yanında olduğumuzu belirtiyoruz” denildi.

Bu Yazıya Tepki Ver