Canan Kaftancıoğlu: “Atatürk’ü, aklına, fikrine, yüreğine yazanlar olarak anmak, anlamak, anlatmak ve yaşatmak durumundayız”

canan kaftancıoğlu
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sarıyer Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84. yıl dönümünde ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ düzenledi. Yürüyüşe Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bizler bugün işine geldiği zaman dudağının kenarına ismini iliştirenlere inat bugün Mustafa Kemal Atatürk’ü, aklına, fikrine, yüreğine yazanlar olarak, anmak, anlamak, anlatmak ve yaşatmak durumundayız. Tüm dünyadaki tüm mazlum insanlar için” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 84’üncü yıl dönümünde, Sarıyer’de Ata’ya Saygı Yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve vatandaşlar katıldı.

“Atatürk’ü, aklına, fikrine, yüreğine yazanlar olarak anmak, anlamak, anlatmak ve yaşatmak durumundayız”

Yürüyüş öncesinde konuşan Kaftancıoğlu, 10 Kasım’ın Atatürk’ü anlama ve anlatma günü olduğuna değinerek şunları söyledi:

“10 Kasım 2022, bugün Atatürk’ü anmanın ötesinde daha çok anlamamız ve daha çok anlatmamız gereken günlerdeyiz. Çünkü Cumhuriyetimizin, partimizin kurucusu ve tüm dünyadaki mazlum insanların lideri. Bizler bugün işine geldiği zaman dudağının kenarına ismini iliştirenlere inat bugün Mustafa Kemal Atatürk’ü, aklına, fikrine, yüreğine yazanlar olarak anmak, anlamak, anlatmak ve yaşatmak durumunda ve sorumluluğundayız. Tüm dünyadaki tüm mazlum insanlar için.

Ne demişti büyük Gazi, ‘Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır.’ O yüzden bizler, kurucusu olduğu partide, kurduğu Cumhuriyet’te, onun fikriyle onun idealleriyle onun inancıyla mücadele edip, onun kurduğu Cumhuriyet’i 100. yaşına demokrasiyle taçlandırarak götüreceksek eğer, ismini dudağına öylesine yerleştirmek zorunda olanlara inat, yine ondan öğrendiğimiz gibi işimizi her zaman çok iyi yaparak hem geçmişimizi hem de geleceğimizi sevmenin ötesinde sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi hissediyoruz. Ben bugün Ata’ya Saygı Yürüyüşü’nü de bu duygu ve düşüncelerle hissederek, anarak ve daha çok anlamaya daha çok yaşatmaya ve işimizi daha iyi yaparak geleceğe taşımaya kararlı olarak katılacağım.”



Bu Yazıya Tepki Ver