CAP: Erdoğan’ın yeniden seçilmesi Türk demokrasisinin kasvetli geleceği

recep tayyip erdoğan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD’nin önde gelen düşünce kuruluşlarından ‘The Center for American Progress’de yayınlanan bir makalede, ‘ Türkiye’deki cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerinin , demokrasi ve hesap verebilirlik savunucularının çoğunun savunduğu değişikliği getirmediği’ bildirildi.

Michael Werz imzalı ‘Erdoğan’ın Yeniden Seçilmesi Türk Demokrasisinin Kasvetli Geleceğini Gösteriyor ‘ başlıklı yazıda, ‘Türkiye, kısmen sandığa gitmenin sesini duyurmak için son fırsatlardan birini sunması nedeniyle benzeri görülmemiş bir siyasi seferberlik gördü. Ama çok az şey değişti’ deniyor.

‘Muhalefetin, büyük anket kuruluşlarının kesin iyimser değerlendirmelerine rağmen, demokrasiyi kurtarmak için belki de en iyi şansı yakalayamadığı’ anlatılan yazıda, şöyle deniyor:
‘Seçim sürecine rağmen, seçimler ne özgür ne de adildi. AKP’nin elinde toplanan devlet aygıtının, yargının ve medyanın gücü, hileli bir oylama süreci iddiaları özellikle güçlü olmasa da aşılamaz oldu. Türkiye rejimi sivil toplum örgütlenmesini bastırıyor.

Muhalefet partileri, hayal edilebilecek en geniş siyasi koalisyonu kurmuşlardı – belki de çok geniş. Bu eşsiz ittifakın cesaret verici sonuçlarından biri de seçmenleri pragmatik davranmaya zorlamasıydı.’

Bu Yazıya Tepki Ver