Ceyhan: “Yanlış mesajlar verildi”

mehmet ceyhan
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir televizyon programında 3 doz aşı olduğunu belirtmiş, açıklamaları gündem olmuştu. Konu üzerine değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, “Henüz daha dünyanın hiçbir yerinde 3. doz aşı uygulaması diye bir öneri yok” dedi.

Erdoğan, dün akşam katıldığı TRT canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Koronavirüs salgınına ilişkin konuşan Erdoğan “Ben 3 aşımı oldum, bir de o üç aşıdan sonra bir de antikor yükseldi mi, yükselmedi mi bununla ilgili adımı da attım. Hamdolsun 2160’ı yakaladım” ifadelerini kullanmıştı.

“Yanlış mesajlar verildi”

Ceyhan, “Henüz daha dünyanın hiçbir yerinde 3. doz aşı uygulaması diye bir öneri yok. Sağlık personellerine Sinovac, ölü çin aşısı uygulandı. Ben de dahil bütün sağlık personelleri bu aşıyı olduk. BioNTech/Pfizer ile kıyasladığınız zaman Sinovac aşısının bağışıklık cevabı biraz düşük, yan etkileri de daha az. Aslında yan etkilerinin az olması iyi bir şey değil. Çünkü bağışıklığı da çok fazla uyarmıyor. Sağlık personellerine 2 doz Sinovac aşısı olmasına rağmen hastalanan, yoğun bakıma yatan, hayatını kaybedeleri biliyoruz. O yüzden Sağlık Bakanlığı’na, sağlık personellerine bir 3. doz BioNTech/Pfizer aşısının uygulanmasını önerdim. Henüz bir cevap yok, bekliyoruz. Bakanın kendisine de ilettim bunu. Bu durumdayken devlet büyüklerimizin lider olması, örnek olması lazım. Örneğin orada mesafeyle ilgili de yanlış mesajlar verildi. Bir buçuk metre mesafe denildi, halbuki artık onun 2 metre olduğunu bakanlık da söylüyor. Artık bütün bilim dünyası İngiltere varyantında 2 metreden daha yakın temasların riskli olduğunu kabul ediyor. Dolayısıyla, umarım insanlar o açıklamalardan çok fazla etkilenmemişlerdir” ifadelerini kullandı.

Bu Yazıya Tepki Ver