CHP’den sahte içki için komisyon talebi

sahte-içki
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP milletvekilleri, sahte içkiye bağlı ölümlere dikkati çekerek ‘sahte içki’ konusunda acil önlem alınmasını ve konunun araştırılması için Meclis’te bir komisyon kurulmasını istedi.

CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Candan Yüceer ve Burhanettin Bulut, ‘sahte içki’ konusunda Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı üzerine ‘sahte içkiye bağlı ölümleri’ araştırmak için parti içerisinde araştırma komisyonu kurulduğunu hatırlatarak, “‘Alkolden alınan astronomik vergileri indirin’ dedik ama maalesef bir önlem alınmadı. Sahte içkiye bağlı ölümler seyredildi. Ne bir etkin soruşturma ne de önleyici bir çalışma yapıldı” dedi.

Her yıl en az 500 insanın sahte içkinden hayatını kaybettiğini belirten Ağbaba, “Bu işin sorumlusu, yıllardan beri bu işe kulağını tıkayan hükümettir” ifadelerini kullandı. “Alkolizmle mücadele değil, yaşam tarzıyla mücadele ediliyor” iddiasında bulunan Ağbaba, hükümeti sahte içki konusunda acil önlem almaya davet etti.

Bu Yazıya Tepki Ver