CHP’li Ağbaba: Malatyalılar suya, ekmeğe muhtaç!

veli ağbaba
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Malatya için yardım istedi. Ağbaba, “Sesimizi duyan herkese çağrımızdır! Malatya tarihin en büyük felaketini yaşıyor! Kış nedeniyle yardım alamıyoruz. Malatyalılar suya muhtaç, ekmeğe muhtaç! Deneyimli arama kurtarma ekibi, çadır, su, battaniye, gıda gönderebilecek herkesin yardımını bekliyoruz” dedi.

Pazartesi (6 Ocak) sabaha karşı saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğünde ve saat 13.24’te Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden oldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardımı da içeren dördüncü seviye alarm verdiklerini açıkladı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 gün milli yas ilan edildiğini duyurdu. Şimdiye kadar 10 ilde toplam can kaybı 3 bin 419’a yükseldi. Yaralı sayısı 20 bin 534, teyit edilmiş, yıkılan bina sayısı ise 5 bin 775 olarak açıklandı. Teyidi yapılmamış ancak yıkıldığı konusunda ihbar gelen bina sayısının 11 bin 302 olduğu bildirildi.  

7,7 büyüklüğündeki depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaklaşık 180 km’lik bir kırık meydana geldiği bilgisini paylaştı. Denetime tabi kamu binaları depremde yerle bir oldu. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri, Hatay’daki polis evi, havalimanları ve otoyollar, kullanılamaz hale geldi. Arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları, aralıksız sürüyor.

 

Bu Yazıya Tepki Ver