CHP’li Engin Altay’dan değişim mesajı

ekrem imamoğlu Bülent Tezcan Onursal Adıgüzel Engin Altay
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Engin Altay Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerin ardından değişim mesajı verdi. Altay seçim sonuçlarının Kılıçdaroğlu’nun tasarruflarının beklenmesi gerektiğini söyleyerek, “Genel başkana söyledim. Kurultay yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir” dedi.

CHP’li Engin Altay seçimin ardından Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuştu. Altay, seçim sonuçlarının başarı olmadığını söyledi. “Çekilmeyi bilmek lazım” diyen Altay, ” Kemal Bey’in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım. Genel başkana söyledim. Kurultay yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir” ifadelerini kullandı.

Saymaz’ın Altay ile söyleşisinin ilgili bölümü şöyle:

“Ben 10 yıl grup Başkanvekilliği yaptım. Partim seçim kaybetti. Kazansak TBMM Başkanı olacaktım. Öyle bir hevesim vardı. Bu tablodan sonra, “Hem grup başkanvekili hem meclis başkanvekili ol” dedi arkadaşlar, kabul etmedim. Partiyi temsil ettik. Parti için mücadele verdik. Parti adına laf söyledik. Seçimi kaybettiysek benim gibi arkadaşların bir kenarda durmasını bilmesi lazım diye düşünürüm.

Genel başkanın yanında söyledim. “Çekilmeyi bilmek lazım”ı kendisine de söyledim. Kendisi için “Sen çekil” diye söylemedim ama “Ben 10 yıl yaptım. Çekilmeyi bilmek lazım” dedim. Ayrıca meclis grubunda da söyledim.”

Saymaz’ın sorduğu “Sizin dışınızda çekilen var mı?” sorusuna yanıt veren Altay “Benim dışımda kendi isteğiyle çekilen kimse yok.” yanıtını verdi.



Altay şöyle devam etti:

“Zaten MYK üyelerinin tamamı istifasını verdi genel başkana. Çekilmemesi lazım gelen bir kişi vardı, Ali Öztunç. O da tasfiye edildi.”

Saymaz’ın Çekilme sözünüz Kılıçdaroğlu için de geçerli mi?” sorusuna ise “Şimdi o gün değil. Kemal Bey’in tasarruflarını tümüyle görmemiz lazım” yanıtını verdi.

“Seçim sonucuna başarı demek mümkün mü?” yanıtlayan Altay, “Değil. Bu seçime “başarı” diyenin aklından şüphe ederim” ifadelerini kullandı.

CHP’nin nasıl bir ders çıkarması gerektiği sorusuna ise, “CHP ciddi bir iç muhasebe yapmalı. Ama gerçek anlamda iç muhasebe, tepeden tırnağa muhasebe” dedi.

MYK’daki değişiklik hakkında konuşan Altay, “Yeterli değil, nasıl yeterli olsun” ifadelerini kullandı.

Kurultay zamanına ilişkin de konuşan Altay,

“Kesinlikle seçimden önce yapılmalı. Genel başkana söyledim. Kurultay yerel seçimden önce yapılmazsa bir fecaattir” dedi.

Bu Yazıya Tepki Ver