CHP’li Toprak’tan sert sözler: Halkını aldatan lider konumuna düştü

Untitled-1-Recovered
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa ülkelerinde Kovid-19 aşılamalarının ücretli yapıldığı yönündeki söylemlerini eleştirerek, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyada ‘halkını aldatan lider’ konumuna düşürülmesi ülke saygınlığı adına inciticidir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı kürsü konuşmasında Avrupa ülkelerinin Kovid-19 aşılamalarını ücretli yaptığını iddia eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a CHP kanadından tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediği bu sözlerle Türkiye’nin Avrupa’daki imajını zedelediğini belirterek, “Avrupa ülkelerinde aşının 100 sterlin, 100 dolar, 150 euro karşılığı yapıldığını öne sürerek, sosyal devletin halkı parasız aşılamasından siyasi nema hesabı yapması, gerçeklerin duvarına çarpmıştır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünyada ‘halkını aldatan lider’ konumuna düşürülmesi ülke saygınlığı adına inciticidir.” dedi.

“UTANDIRICI OLDUĞU KADAR ÜZÜCÜDÜR DE”

Sözlerine devam eden Toprak, “Cumhurbaşkanı’nın söylemlerinin uluslararası alanda yalanlanması, yabancı hükümetler tarafından tekzip edilmesi, uluslararası medyada, ‘halkını aldatan lider’ olarak nitelendirilmesi ülkemiz adına utandırıcı olduğu kadar çok üzücüdür. Halkın kendilerine ücretsiz aşı için minnet duymasını, halkı diğer ülkelerde insanların aşı için büyük bedeller ödediklerine inandırmaya çalışarak kandırılmasının ardındaki niyet, hedef ne olabilir? Bu görevi insanlara minnet diye pazarlamak, çaresizliğin, siyasi zafiyetin, iktidarı kaybetme endişesi ve korkusunun somut yansımasıdır.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bu Yazıya Tepki Ver