Ciğerimizi yaktılar, Uçaklar arızalı

orman yangını (14)
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manavgat ve Marmaris’teki yangınlardan sonra Bodrum ve Didim’de de yangınlar çıktı. Gazetemize konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Türkiye’nin güney kıyılarının yangına teslim olmasının, THK uçaklarının arızalı olarak tutulmasına bağlayarak, durumu skandal olarak niteledi

SABOTAJ ŞÜPHESİ GİDERİLSİN

Manavgat’ta başlayan ve hızla yayılan Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını olarak nitelendirilen yangınlarda maalesef can kayıpları yaşandı. Birbirine yangınlarda yardım edebilen komşu şehirlerin her birinde yangın çıkması, söndürme faaliyetlerini zayıflattı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, durumu, “Şimdi de Marmaris’ten yangın haberleri geliyor. Bu bir sabotaj mı, devlet bunu mutlaka tespit edecektir” sözleriyle eleştirdi.

UÇAKLAR NEDEN ARIZALI?

Yaşananlara ilişkin gazetemize konuşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, yangınların sabotaj olup olmadığını
savcılığın ortaya çıkaracağını belirterek, geçmişte de benzer olayların yaşandığına işaret etti. Tekin, yangın çıktığında söndürebilecek mekanizmalarınızın olması gerektiğine vurgu yaparak, “Önce yangın kurumu vardı, sonra yerini Türk Hava Kurumu aldı. Ancak THK’nın uçakları arızalı biçimde bekletilirken, Orman Bakanı kendi seyahatlerinde özel uçak kullanıyor. Yangınların akıbeti bu denli uçaklara bağlıyken, mevcut israf politikaları affedilemez“ dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris’te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerine ait tanker, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlandığı bilgisini verdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yangınların ortaya çıkış sebebi üzerine kapsamlı soruşturma başlatıldığını, sorumluların hesap vereceğini açıkladı.



Bu Yazıya Tepki Ver