Çin, ABD’yi geçti

egitimcin
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

PISA testlerinde Çinliler, matematik, fen bilimleri ve okumada 1 numara. ABD matematikte 38.,  bilimde 19., ve okumada 14. oldu. Amerikalılar, bu sonuçların gerçeği yansıtmadığını savunuyor

Okul kalitesinin önemli bir ölçüsü olan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı’nın (PISA) 15 yaşındakilerin testleri, Amerikalıları ikiye böldü. Bir grup, Çin’in eğitimde ABD’yi geçtiği görüşünde. Delil olarak da Çinlilerin PISA testinde matematik, fen bilimleri ve okumada 1 numara çıkmasını gösteriyor.

Aynı testte ABD matematikte 38., bilimde 19., ve okumada 14. oldu. Ancak Washington Post köşe yazarı Jay Mathews, testin gerçeği yansıtmadığını savundu. Mathews’a göre, 2018 PISA testleri, Çin’in varlıklı bölgelerinden dördü olan Pekin, Şanghay, Jiangsu ve Zhejiang illerinde 15 yaşındakilere verildi.

Washington Post, “Bir değil iki Çin var: Biri kentleşmiş, esas olarak doğu kıyısında ve hızla zenginleşiyor; diğer kırsal kesim, Çin’in iç kesimlerinde ya da göçmen olarak hareket halinde ve yoksulluk içinde. Kaba bir vekil olarak, son nüfus rakamları Çin’in kırsal kesimdeki payını yüzde 41’e çıkardı. PISA, birinci Çin’in başarısını değerlendiriyor ve ikincisini görmezden geliyor” diye yazdı.

Bu Yazıya Tepki Ver