Çocuklar hayatı masallardan öğrenecek

silivri-aa-1614926_2
Abone Ol

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Anadolu Masalları Silivri Masal Evi’nin açılışında konuşan Bakan Selçuk, ”Çocukları hayata davet etmeden önce hayallere davet etmek lazım. Hayallere davet etmenin de en kısa ve kolay yolu, Anadolu metodu masallardır” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Anadolu Masalları Silivri Masal Evi’nin açılışını yaptı. Bakan Selçuk, “Çocukları hayata davet etmeden önce hayallere davet etmek lazım. Hayallere davet etmenin de en kısa ve kolay yolu, Anadolu metodu masallardır. Çocuklarımızın kültürümüzden kopmaması, Anadolu’yu tanıması, Dede Korkut’u bilmesi, dünya masallarını bilmesini insana ve insanlığa dair önemli bir hizmet olarak görüyoruz ve 2023 Eğitim Vizyonu’nun da ana hedeflerinden birine böylece bir yol açmış oluyoruz” dedi.

BAKAN ÇOCUKLARLA OYUN OYNADI

Masal evinin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Selçuk, eserin uzun yaşamasını ve çocuklar için güzel geleceklere mekan olmasını diledi.  Konuşmasının ardından Bakan Selçuk, açılışını yaptığı Masal Evi’nde çocuklarla birlikte oyunlar oynayıp, gitar gösterisi izledi, onlarla sohbet etti. Çocukların tekvando gösterisini de izleyen Bakan Selçuk’a yay ve ok hediye edildi. Silivri’deki programın ardından Çatalca’nın Çakıl köyüne geçen Selçuk, “Telafide Ben de Varım” etkinliğine katıldı.

Bu Yazıya Tepki Ver